Kläbo palasi voittajaksi – Mäki kahdeksas Gomsissa

27.01.2024 18:19

Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancupin ohjelmassa oli lauantaina Sveitsin Gomsin vapaan sprintit.

Naisten finaaliin ruotsalaiset kahmivat peräti viisi paikkaa. Lisäksi voitosta taisteli kotiladullaan Sveitsin Nadine Fähndrich. Sveitsiläinen jätettiin kuitenkin finaalin viimeiseksi. Voittoon hiihti Linn Svahn, jolle voitto oli neljäs peräkkäinen. Toinen oli Maja Dahlqvist ja kolmas radalla polvillaan niiannut Jonna Sundling.

Parhaana suomalaisena esiintyi Jasmin Kähärä, joka ylsi välieriin. Lopulta hän oli välieränsä viides ja lopputulosten kymmenes.

Myös Jasmi Joensuu oli mukana erävaiheessa, mutta hän kaatui jyrkässä alamäessä ja kisa oli sillä selvä. Hän jäi kisan sijalle 28. Muut suomalaisnaiset jäivät kauaksi kärjestä jo alussa. Kerttu Niskanen oli 32:s, Johanna Matintalo 36:s, Krista Pärmäkoski 38:s ja Tiia Olkkonen 42:s.

Miesten kisa oli Ranskan Lucas Chanavat’n ja Norjan Johannes Hösflot Kläbon välinen jännitysnäytelmä. Erävaiheessa he hiihtivät yhdessä ja tulivat  Chanavat’n johtamana peräkanaa maaliin. Välierässä hiihdettiin taas yhdessä ja Chanavat vei senkin nimiinsä varpaan mitalla ja 0,01 sekunnin erolla. Lopulta finaalissa voittoon kiihdytti loppusuoralla Kläbo. Hän voitti Chanavat’n +0,08 sekunnin erolla. Kolmas oli Norjan Håvard Solås Taugböl.

Joni Mäki otti Gomsissa kauden parhaan sprintin sijansa. Hän oli kisan kahdeksas. Mäki oli erävaiheessa eränsä toinen. Se toi hänelle kauden toisen välieräpaikan, mutta välierässä Mäki jäi neljänneksi.

Sprintin kärkimiesten kanssa samassa eräpoppoossa mukana ollut Lauri Vuorinen oli eränsä viides ja lopputuloksissa 23:s. Niilo Moilanen ylsi myös erävaiheeseen ja hän oli eränsä kuudes ja kisan 28:s.

Muut suomalaismiehet jäivät karsintavaiheeseen. Emil Liekari oli sprintin 34:s, Juuso Haarala 44:s ja Wiljam Mattila 56:s.