TILANNEHUONE

Kläbo voitti ylivoimaisesti – Niskanen toinen

03.01.2022 16:39

Kläbo voitti ylivoimaisesti – Niskanen toinen

Johannes Kläbo oli ylivoimainen Val di Fiemmen kisassa.@AOP

Muu urheilu

Norjan Johannes Kläbo voitti aivan uskomattomalla hiihdolla Tour de Skin Val di Fiemmen miesten perinteisen 15 kilometrin matkan maanantaina. Kläbo hiihti kympin kohdalla tovin Suomen Iivo Niskasen kanssa, mutta lähti lopulta karkuun. Kisassa toiseksi hiihtänyt Niskanen ei pystynyt irtiottoon vastaamaan. Kolmanneksi hiihti venäjän Aleksei Tshervotkin. Kläbo johtaa ylivoimaisesti Tourin kokonaiskilpailua. Toisena on Aleksnder Bolshunov. Niskanen puolestaan nousi kokonaiskisan kolmannelle sijalle 2,49 kärjelle jääneenä.

Alussa aivan kärjen mukana hiihtänyt Perttu Hyvärinen hiihti kisassa 11:ksi ja Remi Lindholm oli 21:s. Tulos on hänen parhaansa Tourilla. Ville Ahonen oli maalissa 38:s.

Voitto on Kläbon uran 46 maailmancupin osakilpailun voitto ja tuloksellaan hän nousee Björn Dählien rinnalle osakilpailujen voittojen määrässä.

”Ei ollut ihan herkkua. Kläbo oli vahva ja itsellä pieni taktinen kömmähdys, kun lähdin vetämään ajoissa. Tein töitä Johannekselle. Oli hankaluuksia seuraavalla kiekalla omalla vahvuusaluellakin. Johannes oli yksinkertaisesti parempi, minulla laskusuhteinen suoritus”, Iivo Niskanen kommentoi Viaplayn haastattelussa.