Kläbo voittoon – Niskanen kaukana kärjestä

31.12.2021 14:34

Johannes Kläbo vankinsti Tourin johtoaan Oberissa.@AOP

Muut sarjat

Maastohiihdon Tour de Ski jatkui perjantaina Saksan Oberstdorfissa. Miesten vapaan 15 kilometrin yhteislähdössä Iivo Niskanen ei yltänyt keskiviikon kaltaiseen tulokseen. Suomalaistähti oli lopputuloksissa lopulta vasta sijalla 20. Matkan voittoon hiihti viimeisen kierroksen tiukan kisan jälkeen Norjan Johannes Kläbo. Toiseksi hiihti Venäjän Alexander Bolshunov ja kolmannen sijan vei Norjan Sjur Röthe. Britti Andrew Musgrave oli hyvin lähellä palkintopallisijaa, mutta aivan lopussa hän joutui antamaan periksi ja tuli neljäntenä maaliviivalle.

Niskanen putosi kisan puolivälissä sijalle 21. horjahdettuaan laskussa. Sen jälkeen hän ei enää saanut kärkinelikköä kiinni.  Perttu Hyvärinen oli kisan 24:s, Lauri Vuorinen 50:s, Remi Lindholm 65:s ja Ville Ahonen 76:s. Kläbo johtaa vankasti Tour de Skin kokonaiskilpailua. Kisa hiihdettiin auringon paahtaessa, noin 10 asteen lämmössä ja hyvin sohjoisessa lumiolosuhteessa.