TILANNEHUONE

Kläbo voittoon Salppurilla – Niskanen yhdeksäs

26.03.2023 14:48

Kläbo voittoon Salppurilla – Niskanen yhdeksäs

Iivo Niskanen jäi Salppurin kisan yhdeksänneksi.©AOP

Maastohiihto

Miesten maastohiihdon 30 kilometrin perinteisen yhteislähtökisan voittoon hiihti Lahdessa Norjan Johannes Hösflot Kläbo. Norjalainen repäisi irti 18 kilometrin kohdalla ja porhalsi  sen jälkeen ylivoimaiseen voittoon ajalla 44.13,0. Voitto oli Kläbolle jo kauden 19:s. Hän voitti myös miesten kokonaiscupin.

Norja otti Salppurilla kaksoisvoiton, kun toisena maalissa oli Pål Golberg. Hän jäi maanmiehelleen +5,4. Kisan kolmas oli Ruotsin William Poromaa +6,0 jääneenä.

Matkan aikana hiihtoletkaa pitkään johtanut Iivo Niskanen putosi loppukirissä kisan yhdeksänneksi. Hänellä suksi tökkäsi viimeisessä kurvissa. Hän oli kuitenkin kisan paras suomalainen. Niskanen jäi voittajalle +8,6.

”Hyvät mahdollisuudet oli, mutta tökki stadionille tulossa. Liisteriä oli pohjassa. Kläbo karkas heittämällä ja hänellä oli paukkuja. Minulla ei enää ollut”, Niskanen kommentoi Viaplaylle.

Ristomatti Hakkola oli 12:s +29,8 ja Perttu Hyvärinen 13:s puoliminuuttia perässä. Remi Lindholm oli kisan 15:s, Markus Vuorela 16:s, Ville Ahonen 24:s, Lauri Lepistö 25:s, Niko Anttola 30:s, Eero Rantala 49:s.