TILANNEHUONE

Klopp hämmästeli Linekerin saamaa kohtelua

11.03.2023 19:52

Klopp hämmästeli Linekerin saamaa kohtelua

Gary Linekerin suosio selvästi kasvaa Britanniassa.©AOP

Valioliiga

BBC:n jalkapallon Match of the Day -ohjelmasta hyllyttämä Gary Lineker on saanut paljon tukea ja empatiaa. Lopulta lauantain ohjelma jäi selostamatta ja studioimatta BBC:ltä kokonaan.

Supersuosittu tv-kasvo Lineker kommentoi somessa aiemmin viikolla maan pakolaispolitikkaa ja sai sillä aikaan hyllytyksen aiheuttaneen kovan kohun. Myös jalkapallopiireissä nähdään sananvapaus selvästi tärkeänä asiana.

Liverpoolin manageri Jürgen Kloppkin ihmetteli outoa tilannetta.

”En ole maan kansalainen, mutta en ymmärrä miksi jotakuta pyydetään astumaan sivuun tuollaisen kommentin vuoksi. Tällaisessa maailmassa me nyt elämme. Jos et tee asioita niinkuin oikeaksi nähdään, aiheutat paskamyrskyn. Elämme vaikeassa maailmassa”, Klopp kommentoi lehdistölle.

”Jos ymmärrän oikein, kyseessä oli mielipide ihmisoikeuksista ja sellaista pitäisi pystyä vapaasti sanomaan.”

Lineker vietti lauantai-iltapäivää tv-studion sijaan Leicesterin katsomossa seuraamassa Leicesterin ja Chelsean ottelua. Chelsea voitti matsin maalein 3-1.

Liverpool puolestaan kävi häviämässä sarjajumbo Bournemouthille maalein 0-1. Voitto nosti isäntäjoukkue Bournemouthin pois liigan viimeiseltä sijalta aina pudotuspeliviivan yläpuolelle 17:nneksi.

BBC:n osalta kohu asiasta senkun kasvaa ja katsoja- ja some-palaute on kirpeää. BBC:n nähdään esimerkiksi tehneen itsestään täysin naurunalaisen, olevan puolueellinen, sekä osoittaneen olevansa läpikotaisin poliittisessa talutushihnassa.