TILANNEHUONE

Koivun pelinumero jäädytettiin – Granlund palautti maantasalle

14.03.2022 10:01

Koivun pelinumero jäädytettiin – Granlund palautti maantasalle

Mikko Koivu osallistui juhlallisuuksiin lastensa kanssa.@AOP

NHL

Minnesotassa käytiin läpi tunteiden kirjoa sunnuntaina ennen NHL-ottelua Nashville Predatorsia vastaan, kun Wild jäädytti pitkäaikaisen kapteeninsa Mikko Koivun pelinumeron 9. Koivu oli paikalla lastensa, sukulaistensa ja ystäviensä kanssa.

Päivää ennen seremoniaa 39 vuotta täyttänyt Koivu, oli Minnesotan ykköskierroksen kuudes varaus vuoden 2001 NHL-draftissä. Koivu matkasi Amerikkaan kaudelle 2004-05, jolloin hän pelasi täyden kauden AHL:n Houston Aerosin paidassa. Sen jälkeen hän pelasi 15 kautta NHL:ää Minnesotassa. Kaudella 2020-21 Koivu pelasi vielä seitsemän ottelua Columbuksessa. Yhteensä uralla kertyi 1035 runkosarjan ottelua. Niissä tuli tahkottua tehot 206+505=711. Koivun  numero on ensimmäinen, jonka Minnesota Wild jäädyttää.

”Pelinumeroni jäädyttäminen on suurin kunnia, jonka tiedän – tai mitä osaan edes sanoiksi sanoa englanniksi tai suomeksi”, Koivu totesi juhlayleisölle liikuttuneena.

”Minulla on mahtavia pelimuistoja tästä rakennuksesta ja elämästäni Twin Citiessä. Kaikki se johtuu Minnesotan upeista ihmisistä.”

Illan ottelussa Minnesota kuitenkin taipui Nashville Predatorsille maalein 2-6. Toinen Minnesotan entinen sankari ja nykyisin  Predatorsin kantava voima, Mikael Granlund, oli vieraana juhlallisuuksissa. Hetkeä myöhemmin hän pelasi jäällä ja palautti kaikki maantasalle keräämällä ottelussa syöttöpisteen Roman Josin 4-2-ylivoimamaalista. Elämä jatkuu.