TILANNEHUONE

Kokenut AHL-puolustaja siirtyy Ässiin

15.08.2022 10:56

Kokenut AHL-puolustaja siirtyy Ässiin

Ian McCoshen on edustanut myös Springfield Thunderbirdsiä AHL:ssä.©AOP

Liiga

Jääkiekon Liigan Porin Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaispuolustaja Ian McCoshenin, 27, kanssa. McCoshenilla on pitkä AHL-kokemus. Viime kaudella hän edusti Henderson Silver Knightsia 60 ottelussa ja teki niissä tehot 1+10. Puolustaja on Florida Panthersin toisen kierroksen varaus 2013 NHL-draftissa. Hän on pelannut NHL:ää urallaan 60 ottelua Panthersissa ja tehnyt niissä tehot 4+3. Ässissä myhäillään hyvästä hankinnasta.

”Ian McCoshen on puolustuksemme puuttuva palanen ja nyt joukkue on valmis aloittamaan Liigan. Ian on ollut pidetty pelaaja jokaisessa edustamassaan organisaatiossa ja hän tuo varmasti omalla persoonallaan entisestään johtajuutta joukkueeseemme”, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi seuran haastattelussa.

”Ian on isokokoinen, fyysinen ja kokoisekseen hyvin liikkuva puolustaja. Hän on erinomainen kamppailija, ulottuva ja häntä vastaan on vaikea pelata lähellä maalia ja kulmissa. Ian on urakoinut viime kaudet isoja minuutteja ja hänen roolinsa ammattilaiskaukaloissa on ollut enemmän puolustava, mutta odotamme häneltä myös enemmän osallistumista hyökkäyspeliin.”

”Ianilla on todella painava laukaus ja hän liikuttaa kiekkoa nopeasti. Sekä NHL:ssä että AHL:ssä hänen syöttölaatunsa on ollut numeroiden valoissa laadukasta. Yliopistossa hänen roolinsa oli aikoinaan hyökkäävämpi”, Kerttula jatkaa.