TILANNEHUONE

Kokenut ex-kiekkoilija Predatorsin luotsina torstaina

16.12.2021 17:17

Kokenut ex-kiekkoilija Predatorsin luotsina torstaina

Mikael Granlund on sivussa Predatorsin peleistä koronan vuoksi.@AOP

NHL

Nashville Predators on koronapulassa. Ainakin kuusi pelaajaa Mikael Granlundia myöten on siirtynyt koronakaranteeniin ja niin on myös päävalmentaja John Hynes.

Vaihtopenkin takana vastuuta kantaa torstaina apuvalmentaja Dan Hinote, jos siis ottelu Colorado Avalanchea vastaan ikinä pelataan. Asetelma on kuitenkin tosi mielenkiintoinen. Hinote on entinen Coloradon pelaaja. Kun Colorado voitti Stanley Cupin 2001, Hinote oli mukana.

Hinote on urallaan pelannut myös St. Louis Bluesissa, ja on hän pyörähtänyt Modonkin kiekkokehdossa Ruotsissa, jossa muuten myös päätti pelaajauransa. Hinote pelasi urallaan 503 NHL-ottelua.

44-vuotiaan Hinoten valmennuskokemus kumpuaa apuvalmentajan pestistä USA:n jääkiekon maajoukkueen kehitysohjelman parista, jossa hän työskenteli U17-joukkueen kanssa, sekä NHL:n Columbus Blue Jacketsistä. Hinote on käynyt West Pointin sotilasakatemian. Auktoriteetti on hänelle tuttu asia.

Jos koronaa ei olisi, ottelun lähtökohdat olisivat hyvin tasaiset. Juuri nyt ainakin Predatorsilla on tosi vaikeaa ja siksi Avalanche voi viedä pisteet.