TILANNEHUONE

Australialaiset kolaroivat F1- treeneissä

25.08.2023 18:32

Australialaiset kolaroivat F1- treeneissä

Max Verstappenilta löytyi vauhtia ekassa treenissä.©AOP

Formula 1

F1-kausi jatkui kesätauon jälkeen kolinalla Hollannin GP:n toisissa vapaissa harjoituksissa. Kun toista harjoitusta oli kulunut vartti ensin McLarenin Oscar Piastri kolahti rengasvalliin ja heti perään AlphaTaurin Daniel Ricciardo seurasi samassa kohtaa perässä. Ricciardo joutui ajamaan valliin, ettei kolahtaisi Piastriin, jota ei kuulemma nähnyt ajoissa. Ricciardo satutti kolauksessa käsivarttaan.

Red Bull -kuski Max Verstappen oli kotiradallaan Zandvoortissa ensimmäisen harjoituksen nopein. Hän kiersi radan parhaimmillaan ajassa 1.11.852 ja lopulta 31 kertaa. Toisessa harjoituksessa hän oli toiseksi nopein, mutta valitteli autonsa tekevän outoja juttuja. Ykköspaikan vei silloin McLarenin Lando Norris ajalla 1.11.30.

Ensimmäisten treenien toiseksi nopeimman ajan ajoi merkittäviä päivityksiä saaneen Aston Martinin Fernando Alonso. Hän jäi Verstappenille +0.278 sekuntia. Kierroksia kertyi 22. Toisessa harjoituksessa Alonso veti vasta kymmenenneksi.

Valtteri Bottas kiersi radan ensimmäisessä treenissä 30 kertaa ja oli nopeimmillaan 15:s. Hän jäi kuitenkin +1.596 sekuntia kärkiautoista. Toisella jaksolla suomalainen oli yhdeksäs ja ajoi 31 kierrosta. Toisen session nopein kierros jäi kärjestä +0.527.

F1: Hollannin GP:n aika-ajo ajetaan lauantaina kello 16. Sitä ennen on kolmas harjoitus kello 12.30.

Tuloksia tästä ja tästä.