TILANNEHUONE

Ståhl on mestari – kolmiloikan kulta Burkina Fasoon

21.08.2023 22:34

Ståhl on mestari – kolmiloikan kulta Burkina Fasoon

Daniel Ståhlin kisahermo kesti. MM-kultaa tuli.©AOP

Yleisurheilu

Miesten kiekonheiton MM-finaalista muodostui todellinen trilleri. Slovenian Kristjan Čeh heitti viimeisellään upeasti 70,02 ja ohitti sillä Ruotsin Daniel Ståhlin johtotuloksen 69,37.

Ståhlilla oli kuitenkin heittämättä vielä kisan viimeinen heitto ja sillä hän viskasi kiekon kisaennätykseen ja nousi maailmanmestariksi tuloksella 71,46. Arvokisakulta on Ståhlin uran kolmas.

Budapestin MM-kisojen prossimitalin voitti Liettuan Mykolas Alekna tuloksella 68,85.

***

Maailman nopein nainen on Yhdysvaltain Sha’Carri Richardson. Hän porhalsi naisten satasen voittoon ulkoradalta kisaennätysajalla 10,65 ja jätti taakseen jamaikalaisraketit.

MM-hopealle juoksi Jamaikan Shericka Jacksonin ajalla 10,72 ja MM-pronssille Jamaikan Shelly-Ann Fraser-Pryce ajalla 10,77.

***

Kolmiloikassa Burkina Fason Hugues Fabrice Zango voitti miesten kisan maailmanmestaruuden. MM-kulta irtosi tuloksella 17,64. Zangon MM-kulta on Burkina Fason ensimmäinen yleisurheilussa.

Hugues Favrice Zango loikki MM-kultaa.©AOP

Seuraavat mitalit menivät Kuubalaisille. Hopealle loikki Lazaro Martinez 17,41 metrisellään ja pronssin otti ennätystuloksellaan Cristian Napoles 17,40.

Kisa alkoi dramaattisesti, kun Jamaikan nuori ennakkosuosikki Jaydon Hibbert loukkasi takareittään ensimmäisessä hypyssä ja joutui jättämään kisan kesken.