Kolumbia Copa American finaaliin

11.07.2024 06:13

Jalkapallo

Copa American välierässä Kolumbian ja Uruguayn välillä saatiin pienoinen yllätystulos, kun Kolumbia otti finaalipaikan voittamalla ottelun maalein 1–0 (1–0). Kolumbia kohtaa turnauksen finaalissa sunnuntaina Floridan Miamissa pelattavassa ottelussa Lionel Messin Argentiinan.

Kolumbia meni keskiviikon raivoisassa taistelussa johtoon ensimmäisen puoliajan 39 minuutilla. Pallon viimeisteli puskullaan maaliin Jefferson Lerma James Rodriguesin kulmapotkusta. Maali jäi lopulta ottelun ainoaksi. Syöttö siihen oli Rodriguesille jo turnauksen kuudes. Hänet valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi. Kolumbia pelasi yhden miehen vajaalla toisen puoliajan Daniel Munozin korttitilin täytyttyä avausjakson 31. minuutilla ja lisäajalla saamillaan keltaisilla korteilla.

Argentiina on voittanut Copa American jo 15 kertaa ja on kilpailun menestynein joukkue. Kolumbia on voittanut Copan kerran ja voitto tuli kotikisoissa vuonna 2001.