Kolumbia voitti – Norjalla vaikeaa MM-kisoissa

25.07.2023 16:02

Kolumbian Catalina Usme onnistui rangaistuspotkussa.©AOP

Jalkapallo

Naisten jalkapallon MM-kisoissa pelattiin A-lohkoa. Kolumbia voitti MM-historiansa toisen ottelun. Kolumbia kohtasi Sydneyssä Etelä-Korean ja vei pisteet maalein 2–0 (2–0). Joukkueen osumista vastasivat Catalina Usme ottelun 30. minuutilla rangaistuspotkusta ja 18-vuotias Linda Caicedo, jolle Etelä-Korean maalivahti Yoon Young-geulin moka antoi mahdollisuuden 39. minuutilla. Etelä-Korean Casey Phair sai jo ennen ottelua huomiota, sillä hän on vasta 16-vuotias. Hän tuli vaihdosta sisään 77. minuutilla.

Filippiinit otti MM-historiansa ensimmäisen voiton kaatamalla emäntämaa Uuden-Seelannin maalein 1–0. Ottelun ainoan maalin puski maaliin Sarina Bolden ensimmäisen puoliajan 24. minuutilla.

Norjan maaliton putki jatkui Sveitsiä vastaan. Ottelu päättyi maalittomaan tasuriin 0–0. Sveitsi on A-lohkon kärkipaikalla ja Norja lohkon viimeisenä. Sen jatkopaikka alkaa olla vaarassa tappiolla ja tasurilla. Norjan tähti Ada Hegerberg ei pystynyt pelaamaan ottelussa nivusvamman vuoksi.