Kontiola ratkaisi Ilvekselle – Kärpät kesälomalle

06.04.2022 21:18

Ilves ja Kärpät pelasivat kuuman, mutta tasaisen puolivälieräsarjan.@AOP

Liiga

Ilveksen ja Kärppien välinen puolivälieräsarjan seitsemäs ottelu Tampereella kääntyi keskiviikkona huikeaksi trilleriksi. Ilves haki ensimmäistä välieräpaikkaansa 21 vuoteen ja Nokia Areenan yleisö mylvi irti kaikkensa, jotta Ilves-unelma mitalipeleistä toteutuisi. Lopulta ottelu eteni jatkoerään, jossa ratkaisijaksi nousi Ilveksen konkaripelaaja Petri Kontiola. Ilves voitti ottelun numeroin 2-1 (0-1,1-0,0-0,1-0).

”Hyvä fiilis. Pleksin takana oli kaveri niin kävin morjenstaa maalin jälkeen. Oli kova matsi ja pienet marginaalit. Melkein yhtä hyviä olemme Kärppien kanssa ja me jaksoimme rummuttaa. Olemme duunariporukkaa. Pelattiin nöyrää peliä ja uskoimme maaliin. Se tuli. Halli täynnä, kotiyleisö oli taas tukena. Nautittiin joka hetkestä”, Kontiola sanoi C Moren haastattelussa.

Kärpät aloitti ratkaisuottelun salamamaalilla. Arttu Hyry iski kiekon Ilves-vahti Marek Langhamerin selän taakse ensimmäisen erän alussa ajassa 2.45. Ilves tuli 1-1-tasoihin toisen erän lopun ylivoimamaalilla. Kärppien veskari Joel Blomqvist hukkasi kiekon taakseen ja Henrik Haapala tuikkasi sen maaliin. Osuma tuli Saku Mäenalasen kampitusjäähyn aikana. Kolmas erä pelattiin tasaisissa merkeissä. Ilves ei onnistunut ratkaisussa ylivoimallakaan ja lopulta ottelu eteni jatkoerään – neljännen kerran tässä ottelusarjassa.

Ilves-Kärpät -ottelusarja tullaan muistamaan tasaisuudestaan, huipputason maalivahdeista, vähistä maaleista, jatkoeristä ja siitä, että Raksilan jää ei kestänyt sarjan kuudennessa ottelussa ja ottelu jouduttiin siirtämään seuraavalle päivälle.

Ilves kohtaa välierässä TPS:n kotiedulla.