TILANNEHUONE

KooKoon D’Astous väliaikaiseen pelikieltoon

29.10.2022 15:29

KooKoon D’Astous väliaikaiseen pelikieltoon

KooKoon Charle-Edouard D'Astous.©AOP

Liiga

Jääkiekon Liigan kurinpito on määrännyt KooKoon Charle-Edouard D’Astous’n väliaikaiseen pelikieltoon perjantain ottelun Jukurit – KooKoo tapahtumista.
D’Astous taklasi Jukurien Ondrej Kovarcikia ajassa 59.19 ja ottelussa taklauksesta tuomittiin siirretty rangaistus ja maali. Päävideotuomari asetti teon kuitenkin edelleen kurinpitokäsittelyyn.

Liigan kurinpito katsoi videotallenteet tilanteesta ja arvioi D’Astousin tehneen polvitaklauksen. Koska KooKoo pelaa myös lauantaina, kurinpitodelegaatio määräsi D’Astous’n väliaikaiseen pelikieltoon kurinpitokäsittelyn ajaksi.

Jukurit – KooKoo-ottelu oli jo aiemmin kuuma. KooKoon Toni Suuronen taklasi Jukurien puolustaja Linus Nässeniä lähellä laitaa toisessa erässä. Nässen yritti väistää, mutta kaatui jäälle ja hänet talutettiin pukusuojaan. Suuronen sai kaksiminuuttisen laitataklauksesta.

Sen jälkeen KooKoon valmentaja Olli Salo ja Jukurien valmentaja Olli Jokinen huutelivat aikansa toisilleen ja tuomarille. Tuomarilinjasta puhuminen jatkui vielä ottelun jälkeenkin lehdistötilaisuudessa.

Jukurit voitti ottelun perjantaina maalein 4-1. Lauantaina KooKoo isännöi Ässiä ja Jukurit vierailee Jyväskylässä.

Kun kurinpito oli tutkinut D’Astous’n tilanteen lauantaina, se ilmoitti, että pelaaja saa neljän ottelun pelikiellon. Taklaus täytti polvitaklauksen tunnusmerkistön.