TILANNEHUONE

Koposelle huippupesti NBL-liigassa

04.07.2024 17:34

Koripallo

Suomalaisen koripallon meganimi Petteri Koponen, 36, jatkaa valmennusuraansa Uudessa-Seelannissa. Koponen on tehnyt kaksivuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Sopimuksessa on lisäksi yksi lisäoptiovuosi.

Koponen päätti oman peliuransa syksyllä 2022 ja on sen jälkeen valmentanut HBA-Märskyn valmennustiimissä, sekä Adidas Next Generation -kutsuturnauksessa. Tämän kesän heinäkuun Koponen toimii San Antonio Spursin apuvalmentajana NBA:n kesäliigassa.

”New Zealand Breakersin päävalmentajan pesti on yksi halutuimpia työtehtäviä kansainvälisessä koripallossa NBA:n ulkopuolella, ja viimeisen kuukauden aikana pestiä kohtaan on osoitettu uskomatonta mielenkiintoa”, Breakersin omistaja Matt Walsh kertoo seuran tiedotteessa.

”Breakersin päävalmentajan pesti tuo mukanaan paljon vastuuta. Suoritimme kattavan rekrytointiprosessin, joka sisälsi valmentajia ympäri maailman, mukaan lukien muutamia entisiä NBA-päävalmentajia. Petteri oli uskomaton pelaaja, joka on siirtynyt saumattomasti valmentajaksi ja jakaa visioni Uuden-Seelannin koripallon kasvattamiseksi”, Walsh jatkaa.