TILANNEHUONE

Korpisalo ja Columbus Blue Jackets koronalistalle

20.12.2021 19:50

Korpisalo ja Columbus Blue Jackets koronalistalle

Joonas Korpisalo pelasi viimeksi Edmontonia vastaan neljä päivää sitten.@AOP

NHL

NHL-jääkiekkokaukaloissa on tyhjää maanantaina. Viiden ottelun kierroksesta pelataan näillä näkymin vain yksi. Dallas ja Minnesota ovat ainoana jäällä.

Koronatartuntojen vuoksi yhdeksän NHL-joukkuetta on toistaiseksi sulkenut ovensa. Viimeisenä joukkoon liittyi Columbus Blue Jackets, kun tartunnat lisääntyivät ja mm. suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo antoi positiivisen koronanäytteen. Samalla Jackets liittyi siis muiden operaationsa keskeyttäneiden joukkueiden, Montreal Canadiens, Detroit Red Wingsin, Toronto Maple Leafsin, Colorado Avalanchen, Florida Panthersin, Calgary Flamesin, Nashville Predatorsin ja Boston Bruinsin, joukkoon.

NHL:stä tiedotetaan, että koronatilannetta yritetään hoitaa niin, ettei koko liigaa tarvitsisi keskeyttää, vaan toimintoja keskeytetään seura- ja tapauskohtaisesti tarvittavaksi ajaksi. Se vaatii paljon otteluiden uudelleen aikataulutusta, mutta tämä tuntuu seuroista selvästi  paremmalta ajatukselta, kuin kaiken pelaamisen keskeyttäminen. Myös joulutauko tuo joukkueille pari aikataulutonta paranemispäivää. Joulutauko NHL:ssä alkaa perjantaina ja kestää sunnuntaihin. Turvatoimenpiteenä on myös keskeytetty Kanadan ja USA:n väliset pelimatkat. Keskiviikkona ja torstaina ei myöskään pelata, koska silloin olisi vastakkain pääasiassa koronaprotokkollan joukkueita tai kanadalaisia ja amerikkalaisia joukkueita.

Yli 40 ottelua on jo peruttu NHL:ssä tällä kaudella ja pian noin 10 prosenttia liigan pelaajista on sairastunut koronaan.