Koskinen loisti maalillaan – Florida hävisi taas

27.02.2022 09:44

Aleksander Barkov testasi Mikko Koskisen pelivirettä useaan otteeseen.@AOP

Lauantaina NHL:ssä Florida hävisi jälleen, Nashville ja Tampa ulkoilivat NFL-stadionilla, Artturi Lehkonen teki Montrealin maalit ja Detroitissa pidettiin käsittämättömät maalikarkelot.

TAAS TAPPIO. Floridalla sakkaa nyt. Edmonton Oilers voitti lauantaina Sunrisessa maalein 4-3.  Ensimmäinen maali nähtiin kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Oilersin Derek Ryan iski 1-0-osuman. Parin minuutin päästä Anton Lundell tasoitti 1-1:een ja seuraavaksi Aleksander Barkov onnistui ylivoimalla viemään Floridan vakuuttavasti 2-1 johtoon. Mutta toinen erä oli Floridalle synkkä. Oilersin Ryan viimeisteli kypärätempun kahdella osumallaan ja niiden väliin mahtui vielä Leon Draisaitln taidonnäyte, joten Barkovin 3-4-kavennus kolmannessa erässä ei sitten enää riittänyt. Tai, toi se suomalaiselle ottelun kolmostähden. Kypärätemppu oli 35-vuotiaan Ryanin NHL-uran ensimmäinen. Hän ei kuitenkaan ollut kentän ainoa Oilers-stara. Mikko Koskinen pelasi maalilla ilmiömäisesti. Hän torjui peräti 44 kiekkoa. Niistä näyttävimmät olivat Carter Verhaeghen irtiottonsa lopuksi vetämän kudin koppaus ja Barkovin kolmannen yrityksen estäminen pelin lopulla. Koskisen ahkerointi huomioitiin tähdistömerkinnällä. Virkaveli Sergei Bobrovskyllä ilta oli hiljaisempi. Torjuntoja kertyi 18.

”He tulivat päälle aika kovaa. Paljon laukauksia. Olimme onnekkaita, että olimme ekassa erässä vain yhden maalin tappiolla. Mielestäni luin peliä oikein tänään ja se helpotti työtäni. Pelin lukuun täytyy luottaa. Olimme vahvoja tänään”, Koskinen sanoi ottelun jälkeen lehdistölle.

PIHALLA. Tampa Bay ja Nashville veivät ottelunsa ulkosalle Tennesee Titansin NFL-stadionille. Tampa ei kylmää aristellut, vaan voitti Predatorsin 3-2. Steven Stamkos teki tehot 1+2 ja Nikita Kucherov 1+1. Ottelun viidestä maalista vain Stamkosin osuma tehtiin tasakentällisin. Mikael Granlund keräsi tehopisteen Filip Forsbergin 2-3-ylivoimakavennuksessa kolmannen erän puolivälissä. Predatorsin maalivahti Juuse Saros sai tähdistömerkinnän tehtyään ottelussa 30 torjuntaa.

JOUKKUEELLE. Artturi Lehkonen teki Montreal Canadiensin molemmat maalit, kun joukkue voitti Ottawa Senatorsin luvuin 2-1. Voitto oli Montrealille viides peräkkäinen. Voittoputki on Canadiensin pisin tällä kaudella. Valmentaja Martin St. Louis kehui vuolaasti omiaan ottelun jälkeen. Hän huomauttaa, että ryhmässä on nyt älytty, että kyseessä on joukkuepeli ja matseja pelataan joukkueelle.

COOL. Toronto Maple Leafs ja Detroit Red Wings tekivät illan kohtaamisessaan aivan käsittämättömän määrän maaleja. Toronto voitti Little Caesars Areenalla Detroitin peräti 10-7. Yhtäkään osumaa ei tehty ylivoimalla. Sen sijaan Toronton Ondrej Kase onnistui alivoimalla kolmannen erän puolivälissä. Ottelun ehdoton tehokuningas oli Toronton Mitchell Marner neljällä maalillaan ja kahdella syötöllään. Kypärätemppunsa Marner teki kokonaan toisessa erässä ja kaikki osumat tulivat erän kymmenen ensimmäisen minuutin sisään. ”Pretty cool”, pelaaja naurahti ottelun jälkeen.