Koskinen torjui nollan – Laine taiteili näyttävästi

02.03.2022 08:47

Patrik Laineen kiekkokikkailu jätti Devils-pelaajat seisomaan paikoilleen.@AOP

NHL:ssä maalivahti Mikko Koskinen onnistui Flyersiä vastaan, Patrik Laineen harhautus puhui ja Artturi Lehkonen osui jälleen.

PUHDASTA. Vielä vähän aikaa sitten kovaäänisesti parjattu Oilers-maalivahti Mikko Koskinen pelasi Edmontonille nollapelin tiistaina Philadelphia Flyersia vastaan. Oilers voitti ottelun maalein 3-0. Nollapeli on Koskisen uran kuudes ja se tuli 39:llä torjunnalla. Koskinen nimettiin myös ottelun tähdistöön. Koskinen onnistui nappiin torjunnoissaan, joita Flyers tulitti pääasiassa kaukaa.

”He saivat vedettyä paljon laukauksia, mutta ne tuli ulkoa ja teimme hyvää työtä puolustuksessa ja näin hyvin ne kaikki kiekot”, Koskinen totesi medialle ottelun jälkeen.

Oilers onnistui nyt myös erikoistilanteilla. Ensimmäisessä erässä joukkue taiteili melkein minuutin jopa kahden alivoimalla. Koskinen itse otti silloin jäähyn pelin viivyttämisestä osin samaan aikaan Kailer Yamamoton rangaistuksen kanssa. Sen aikana veskari torjui kolme kovaa laukausta. Yhden niistä veti Flyersin Rasmus Ristolainen. Oilers teki lopulta maalin per erä. Niistä vastasivat ensin Leon Draisaitl ylivoimalla, sitten Kailer Yamamoto ja lopuksi Connor McDavid. Oilers on nyt taas kahden ottelun voittoputkessa.

NÄPPÄRÄÄ. Patrik Laine pääsi taas vauhtiin Columbuksen ja New Jerseyn välisessä koitoksessa. Blue Jackets piti pinnat kotona 4-3-voitollaan. Toisen erän alussa Laine syötti Boone Jennerin ylivoimamaalin, joka siirsi joukkueen 3-1-johtoon. Jenner vetäisi kiekon maaliin Laineen tolppalaukauksen riparista. Kolmannessa erässä Laine viihdytti yleisöä näyttämällä kiekkotaituruuttaan. Hän harhautti tauluun 4-2-lukemat vakuuttavan kiekon kuljettelukuvion päätteeksi, jota vastustajan pelaajat saattoivat vain ihailla. Osumassa auttoivat Gabriel Carlsson ja Boone Jenner. Laine on iskussa. Hän on 35 pelissä tehnyt nyt tehot 20+18=38. Laine nimettiin myös NHL:n helmikuun kolmostähdeksi. Columbuksen muut maalit illan ottelussa tekivät juuri AHL:stä nostettu Jake Christiansen, jolle 1-0-osuma oli NHL-uran ensimmäinen maali ja Oliver Björkstrand 2-1-vedollaan. Voitto katkaisi Columbuksen kahden ottelun tappiojakson.

SIIVILLÄ. Sebastian Aho iski Teuvo Teräväisen syötöstä 1-o:n Carolinalle ottelun ensimmäisessä erässä Detroitissa. Ne olivat kaksikon ainoat tehot ottelussa. Red Wings vei 4-3-voiton lopulta jatkoajalle venyneessä ottelussa. Wingsin Lucas Raymond teki voitto-osuman kahdeksan sekuntia ennen peliajan loppumista ja ylivoimalla. Detroit sai ylivoiman, kun Carolina sähläsi liikaa pelaajia jäälle. Voitto oli Detroitille erityisen makea, koska edellisessä ottelussa se hävisi 7-10 Torontolle.

PUTKI POIKKI. Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen auttoi joukkuettaan 4-3-kavennusosumalla Winnipeg Jetsiä vastaan. Montrealin valmentajan Martin St. Louisin peräänkuuluttama joukkueflow ei kuitenkaan kukkinut tässä ottelussa, vaan joukkue kompastui jäähyilyyn. Jets voitti ottelun peräti 8-4. Montrealin hieno viiden ottelun voittoputki napsahti samalla.