Koskiselle kehuja, Mikkolalle piste, Rantanen loisti

20.02.2022 07:59

Mikko Koskinen torjui 22 kertaa Jetsiä vastaan.@AOP

Lauantain NHL-kierroksella suomalaismaalivahdit onnistuivat ja eräs Avalanchen suomalaishyökkääjä syötti yhden ja teki yhden maalin.

VIIDEN PUTKI.  Mikko Koskinen teki paluun Edmonton Oilersin maalille lauantaina ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan. Koskinen oli pysytellyt sivussa koronan vuoksi. Koskinen taiteili ottelussa 22 torjuntaa. Oilers voitti ottelun 4-2. Jetsin Adam Lowry onnistui yllättämään Koskisen alivoimalla. Kiekko livahti maaliin patjan alta. Silti kommentit suomalaisveskarista ovat Edmontonissa saaneet uutta sävyä. Oilersin uusi valmentaja Jay Woodcroft kehui maalivahtiaan ottelun jälkeen.

”Mikä esitys häneltä. Mielestäni hän antoi joukkueelle paljon itseluottamusta”, Woodcroft totesi kanadalaislehdistölle.

”Olen iloinen siitä, että joukkue ei taipunut sinä hetkenä, kun vastustajalla oli momentum pelistä”, valmentaja jatkoi.

Oilers-tähti Connor McDavid teki tehot 1+2. Hänen tehotilastonsa näyttää nyt 26+45. Oilers on voittanut viisi viimeistä otteluaan.

KUUSI.  St. Louis Blues teki Toronto Maple Leafsia vastaan ensin kolme maalia kahden ensimmäisen erän aikana ja tehoili sitten kolme maalia pelkästään kolmannessa erässä. Blues voitti ottelun 6-3. Blues-puolustaja Niko Mikkola keräsi syöttöpisteen. Hän auttoi Ryan O’Reillya tekemään 5-3-osuman kolmannessa erässä. Syöttopiste oli suomalaisen toinen neljään viimeiseen peliin. Yhteensä pisteitä on tilillä 3+6. Blues-vahti Ville Husso oli kiireinen maalillaan. Hän torjui 37 laukauksesta 34. Blues on voittanut kolme viidestä viimeisestä ja on Central divisioonan kakkosena.

PARI MAALIA.  Colorado Avalanche kohtasi Buffalo Sabresin aiemmin sunnuntaina. Buffalon Tage Thompson teki kolme osumaa, mutta hattutemppu ei siivittänyt joukkuetta voittoon. Vieraileva Colorado korjasi potin 5-3-lukemin. Mikko Rantanen loisti kolmannessa erässä. Hän syötti ensin Alex Newhookin viimeistelemän ottelun 4-3-voitto-osuman ja erän lopulla veti maalin tyhjiin. Siitä tuli Rantasen 26:s maali tällä kaudella.