21.09.2023 17:15

Silja Kososella on takana loistava kausi.©AOP

Yleisurheilu

European Athletics on julkistanut ehdokkaat Nouseva tähti -palkinnon saajiksi. Ehdokkaana parhaaksi nuoreksi naisurheilijaksi on myös suomalainen moukarinheittäjä Silja Kosonen, 20.

Kososen kausi oli loistava. Hän heitti elokuussa Budapestin aikuisten MM-kisoissa viidenneksi ja voitti alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden aiemmin kesällä Espoossa kisatussa kilpailussa.

Kosonen onnistui jo MM-kisojen karsinnassa heittämällä 22-vuotiaiden SE:n 74.19. Hän on lisäksi neljäntenä alle 23-vuotiaiden Euroopan listalla.

Muista ehdokkaita palkinnon saajiksi ovat irlantilainen 400 metrin juoksija Rhasidat Adeleke, Latvian 5 000 metrin juoksija Agate Caune, saksalainen estejuoksija Olivia Gürth, Saksan kuulantyöntäjä Nina Ndubuisi, serbialainen korkeushyppääjä Angelina Topic, Hollannin kuulantyöntäjä Alida Van Daalen ja Sveitsin 800 metrin juoksija Audrey Werro, italialainen pituushyppääjä Larissa Iapichino, sekä kroatialainen seitsenottelija/korkeushyppääjä Jana Koscak.