TILANNEHUONE

Kosonen toinen, Rouvali pitkäksi venyneen kisan kuudes

23.06.2023 19:58

Kosonen toinen, Rouvali pitkäksi venyneen kisan kuudes

Silja Kosonen oli hyvässä vireessä Puolan kisassa.©AOP

Silja Kosonen oli toinen EM-joukkuekilpailun naisten moukarikisassa tuloksella 72,34. Kosonen onnistui jälleen tasaisessa sarjassa.

Kisan voittaja oli Italian Sara Fantini, joka sivusi kauden parastaan 73,26 kantaneella heitolla. Kilpailun kolmas Puolan Malwina Kopron tuloksella 71,18.

”Ei ollut aluksi ihan helppoa. Jalat eivät tuntuneet ihan parhaalta tänään. Siihen tosin vaikutti sekin, että kun on nuorten EM-kisat tulossa, on pakko treenatakin välissä. Tein aika kovaa punttitreeniä ennen kuin lähdin tänne ja jalat olivat vähän jumissa”, Kosonen sanoi liiton haastattelussa.

Eveliina Rouvali oli naisten kuulantyönnössä kuudes tuloksella 17,08. Yli 17 metrin työntö oli Rouvalille jo kolmas tämän kesän kilpailuissa. Kisan voitti Portugalin Auriol Dongmo tuloksella 19,07.

”Kaksi ensimmäistä työntöä olivat hyvin. Oli sellainen tunne, että voisi lentää pidemmälle, mutta hyydyin vähän lopussa. Oli aika pitkä kilpailu”, Rouvali totesi.

Kuulantyönnön kilpailu pitkittyi, koska se jouduttiin aloittamaan uudelleen mittalaitteen teknisen vian vuoksi. Rouvalille mitattiin aluksi peräti 17,60 kantanut työntö, joka olisi ollut hänen uusi ennätyksensä seitsemän sentin parannuksella. Virhe huomattiin kotvan kuluttua heitosta.