Kotkaniemellä huikea ilta – Raannalle hienoa tunnustusta

29.04.2022 07:19

Kotkaniemellä huikea ilta – Raannalle hienoa tunnustustaNHL

Carolinan Jesperi Kotkaniemi teki yhden maalin ja syötti kaksi, kun Hurricanes voitti New Jersey Devilsin kotonaan Raleighissa NHL:n runkosarjan viimeisessä ottelussaan tällä kaudella. Voitto tuli maalein 6-3.

Kotkaniemi teki ottelussa paluun pelaavaan kokoonpanoon oltuaan sivussa viisi ottelua loukkaantumisen vuoksi. Sentteri teki kaikki tehonsa ottelun ensimmäisessä erässä. Kolmen pinnan erä oli ensimmäinen hänen NHL-urallaan. Kotkaniemi on myös ainoa Carolinan pelaaja tällä kaudella, joka on tehnyt kolme pinnaa erässä. Hänet nimettiin tietysti ottelun ykköstähdeksi.

Carolinan suomalaisista osui lisäksi Teuvo Teräväinen. Osuma oli siirsi numerot 4-1:een toisen erän lopulla. Sebastian Aho kerästi syöttöpisteen Steven Lorentzin 5-1-osumasta.

Paluun kakaloon teki myös Antti Raanta Carolinan maalille. Veskari torjui ottelussa 27 kiekkoa. Carolinan ykkösmaalivahti Fredrik Andersen on yhä sivussa, joten Raannalla on näillä näkymin torjuntavastuu myös ensi viikolla alkavissa pudotuspeleissä.

Andersen ja Raanta kuittasivat Jennings Trophyn. Palkinto annetaan vähiten maaleja päästäneille maalivahdeille, jotka ovat pelanneet vähintään 25 ottelua. Carolinan maalivahdit päästivät vai 2,46 maalia per ottelu. Tämä tunnustus tuli nyt ensimmäistä kertaa Carolinaan.

MUUTA: Floridan Aleksander Barkov oli huilivuorossa, kun Panthers kohtasi Ottawa Senatorsin 4-0. Eetu Luostarinen syötti ottelussa kaksi maalia. Joukkue kohtaa vielä perjantaina Montrealin. Edmontonin Jesse Puljujärvi keräsi syöttöpisteen Philip Brobergin 4-4- tasoitusmaalista San Joseta vastaan. Oilers voitti ottelun 5-4. Avalanchen Artturi Lehkonen vei joukkueensa 2-0-johtoon Nashville Predatorsia vastaan ottelun ensimmäisessä erässä. Predatorsin Mikael Granlund syötti ottelussa kaksi maalia. Tulos ratkaistiin vasta voittolaukauksilla. Mikko Rantasen ja Granlundin vedot eivät uponneet. Ottelun ratkaisi Predatorsille Matt Duchene ja loppunumerot olivat 5-4. Avalanche kohtaa perjantaina vielä Minnesotan ja Nashville Arizonan. Alex Ovetchkin oli Washingtonilta sivussa loukkaantumisen vuoksi jo toista peliä. Washington hävisi NY Islandersille 1-5.