Kotkaniemeltä hieno esityö – Armia syötti kaksi

18.02.2024 08:30

Carolina Hurricanesin Kasperi Kotkaniemi oli ainoa suomalaistehoilija ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan. Canes voitti vieraissa 3–1. Sen maaleista vastasivat Andrei Svetshnikov, Seth Jarvis alivoimalla ja Stefan Noesen, jonka 3–1-osumaa Kotkaniemi lopulta syötti. Hän veti ensin itse, mutta kiekko osui ylärautaan ja siitä Noesenille. Syöttöpinna oli Kotkaniemelle kuitenkin kauden kymmenes. Carolina on voittanut kaksi viimeistä otteluaan. Vegasilla on nyt kaksi peräkkäistä tappiota.

Joel Armia syötti kaksi maalia, mutta Montreal Canadiens taipui lopulta kotonaan Washington Capitalsille maalein 4–3 (2–1,0–1,2–1). Armia auttoi ensimmäisessä erässä Arber Xhekajta 1–1-tasoituksessa ja Alex Newhookia 2–2-tasoituksessa toisessa erässä. Nick Suzukin pisteputki on nyt jo kymmenen ja Juraj Slafkovskylla putki on kestänyt kahdeksan ottelua. Tappio oli Montrealille toinen peräkkäinen.

Nico Hischier nousi New Jersey Devilsin tähdeksi ulkoilmaottelussa Philadelphia Flyersia vastaan tehoillaan 2+1. Myös Nathan Bastian teki kaksi maalia. Jack Hughes onnistui yhdessä syötössä ja niin teki myös Erik Haula, kun hän kakkossyötti Bastianin tyhjiin vetämän kiekon ottelun lopulla. Devils teki kaksi maalia per erä ja voitti siten kotonaan maalein 6–3 (2–0,2–2,2–1). Flyersin Owen Tippett teki ottelussa myös kaksi maalia. Philly on nyt hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan. Se on kuitenkin yhden sijan Devilsin yläpuolella Metropolitan divisioonassa.

Mikael Granlund keräsi syöttöpisteen Fabian Zetterlundin tekemään 3–3-ylivoimamaaliin toisen erän loppupuolella, kun San Jose Sharks kohtasi Columbus Blue Jacketsin kotonaan. Tasaisessa pelissä Columbus vei lopulta 4–3-voiton. Sharksilla on viidestä viimeisestään kaksi voittoa. Columbus katkaisi kahden ottelun tappioputkensa.