Kotkaniemellä ja Teräväisellä tehoilta

17.04.2024 06:58

Jesperi Kotkanemi teki yhden ja Teuvo Teräväinen kaksi maalia, mutta Carolina Hurricanes taipui runkosarjan viimeisessä ottelussaan Columbus Blue Jacketsille luvuin 6–3 (3–2,1–1,2–0). Kotkaniemi ja Teräväinen olivat Canesin ainoat maalintekijät ottelussa.

Jackets meni ensimmäisen erän alussa kahden maalin johtoon. Jesperi Kotkaniemi kavensi 1–2:een ottelun kahdeksannella peliminuutilla ja Teuvo Teräväinen toi pelin 1–1-tasoihin Kotkaniemen avustuksella erän lopulla. Toisen erän puolivälissä Teräväinen teki 3–3-tasoituksen ylivoimalla, mutta sen jälkeen Columbus onnistui vielä kolmesti.

Kotkaniemen tehot runkosarjakaudella ovat 12+15 ja Teräväisen 25+28. Carolina antoi kahdeksalle avainpelaajalle lepoillan merkityksettömästä viimeisestä ottelusta. Sebastian Aho ei pelannut. Carolina nosti mukaan AHL:stä Jackson Blaken ja Bradley Nadeaun. Columbukselta jää pudotuspelit puolestaan väliin viidettä kertaa peräkkäin.

Washington Captitals otti paikan pudotuspeleissä voittamalla Philadelphia Flyersin vieraskentällä jatkoajalla T.J. Oshien tyhjiin vetämällä maalilla 2–1. Tosin jo Detroitin hetkeä aiemmin jatkoajalle ja lopulta rankkareille venyttämä Montreal-ottelu pudotti Phillyn mestoilta. Wings voitti matsin 5–4 Patrick Kanen rankkuvedolla. Myös Detroit putosi pudotuspeleistä.