TILANNEHUONE

Kotkaniemen sopimuksessa oli hieman vääntämistä

22.03.2022 17:43

Kotkaniemen sopimuksessa oli hieman vääntämistä

Jesperi Kotkaniemi on pitkään Carolinan mies.@AOP

NHL

NHL:n Carolina Hurricanes ilmoitti maanantaina tehneensä kahdeksan vuoden jatkosopimuksen 21-vuotiaan suomalaishyökkääjänsä Jesperi Kotkaniemen kanssa. Sopimus tuo pelaajalle noin 4,3 miljoonan tulot vuodessa. Kotkaniemi siirtyi Hurricanesiin tälle kaudelle Montreal Canadiensista, jossa ehti pelata 56 ottelua.

Sopimusta väännettiin jonkin aikaa. Seurajohdosta paljastetaan The News Observerille, että pelaajan agentti Markus Lehto epäröi aluksi kahdeksan vuoden sopimusta, mutta lopulta hänet puhuttiin siihen ympäri. Nuoren pelaajan kanssa sopimuksen pituudella on seuralle kuulemma iso merkitys. Kotkaniemessä on potentiaalia. Hän oli kesän 2018 varaustilaisuuden kolmosvaraus. Tähän mennessä hän on tehnyt 59 ottelussa tehot 11+12. Peliaikaa tulee keskiarvoisesti noin 12 minuuttia.

”Yritin peluuttaa häntä laidalla, mutta hän on sentteri. Hän hahmottaa jään todella hyvin ja omaa hyvän laukauksen. Sitä hänen täytyy käyttää enemmän. Hän todella pystyy siihen”, valmentaja Rod Brind’Amour analysoi Observerille.

Kotkaniemi on pelannut usein samassa ketjussa kokeneen Derek Stepanin, 32, kanssa. Hän kuvailee Kotkaniemeä mahtavaksi nuoreksi, joka on vasta opettelemassa omaa tyyliään ja rakentaa omaa peli-identiteettiään.

”Meillä on hyvä kemia yhdessä. Hän on vasta nuori ja opettelee juttuja”, Stepan kuittaa.