Kotkaniemi isossa roolissa Carolinan voitossa

27.10.2023 08:01

Carolina Hurricanes kohtasi Seattle Krakenin toisen kerran seitsemän päivän sisään ja nousi matsissa samalla karmean Lightning-ottelunsa syövereistä.

Viikon takaisen Kraken-ottelun 4–7-tappio vaihtui nyt jatkoaikavoitoksi kotihallissa. Carolina voitti maalein 3–2(1–2,0–0,1–,1–0).

Ottelun kakkostähdeksi nousi Jesperi Kotkaniemi, joka syötti yhden ja viimeisteli toisen. Hyökkääjän tehot ovat kaudella 3+4.

Kraken meni 2–0-johtoon ottelun ensimmäisessä erässä Martin Necasin maalilla, jonka syötti Kotkaniemi. Kolmannessa erässä Kotkaniemi iski itse 2–2-tasoituksen, joka vei ottelun jatkoille. Necas viimeisteli illan toisen osumansa, kun jatkoaikaa oli tahkottu kymmenen sekuntia vaille viisi minuuttia. Voittomaalin kakkossyötti Sebastian Aho, joka laukoi ottelussa itsekin viidesti. Carolinan maalilla Frederik Andersen torjui 24 kiekkoa. Canes laukoi ottelussa peräti 45 kertaa. Krakenin laukaukset jäivät 26:een.

Krakenin Eeli Tolvanen ei kerännyt tehoja. Hän pelasi reilut 15 minuuttia.