Kotkaniemi oli liikaa Meriläiselle – muuten kelpo debyytti

05.04.2023 08:06

Jesperi Kotkaniemi iski 16:nnen kerran.©AOP

Pudotuspelipaikkansa jo varmistaneen Carolina Hurricanesin Jesperi Kotkaniemi oli tikissä ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan tiistaina. Kotkaniemi teki ottelussa yhden ja syötti yhden maalin. Sentterin tehot ovat nyt 16+23. Carolina voitti ottelun jatkoajalla maalein 3–2 (2-0,0-1,0-1,1-0). Antti Raanta taiteili Canes-maalilla 25 torjuntaa.

Ottelu oli Ottawan suomalaisvahti Leevi Meriläisen, 20, NHL-debyytti ja hän teki siinä 34 torjuntaa. Tappiosta huolimatta Ottawan päävalmentaja D.J. Smith hehkutti nuorta vahtia vuolaasti ja totesi, että hän antoi joukkueelle mahdollisuuksia ja pelasi hyvällä itsetunnolla.

”Hän teki isoja torjuntoja ja näytti työssään todella rauhalliselta”, Smith kommentoi lehdistölle.

Kotkaniemen maali herätteli Meriläisen, kun ottelua oli pelattu piirun alle kaksi minuuttia. Brady Skjei iski Canesin toisen maalin erän loppupuolella ylivoimalla ja Kotkaniemen avustamana. Meriläisen ohitti kolmannen kerran Martin Necas jatkoajan lopulla. Ottawan maaleista vastasivat Claude Giroux ja Brady Tkachuk toisessa ja kolmannessa erässä.

Teuvo Teräväinen ei pelannut sairauden vuoksi, Jesse Puljujärvi tahkosi reilut kymmenen minuuttia samassa ketjussa Kotkaniemn kanssa ja Sebastian Aho pelasi ykkösessä yli 24 minuuttia.