Kotkaniemi tehokkaana – Ristolaiselle syöttöpinna

12.04.2023 07:55

Jesperi Kotkaniemi juhli maalia ja syöttöä tiistain ottelussa.©AOP

Carolina Hurricanes voitti Detroit Red Wingsin maalein 4–1 (2-0,1-1,1-0) ja pitelee kiinni Metropolitan-divisioonan kärkipaikasta. Jesperi Kotkaniemi teki ottelun lopulla maalin tyhjiin ja se oli pelaajan kauden 17:s osuma. Hän oli myös syöttämässä Stefan Noesenin 1–0-osumaa. Muista Canesin maaleista vastasivat Jordan Martinook 2–0 ja Brent Burns 3–1. Wingsin osuman viimeisteli Robert Hagg. Suomalaismaalivahti Antti Raanta torjui ottelussa 20 kiekkoa ja hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi. Ykkösketjussa pelasivat Teuvo Teräväinen, Sebastian Aho ja Seth Jarvis. Jesse Puljujärvi oli nelosketjussa.

Colorado Avalanche kärsi tappion tiistaina ottelussa Edmonton Oilersia vastaan kotihallissaan. Oilers voitti nihkeän ottelun jatkoilla maalein 2–1. Maalit matsissa tehtiin ensimmäisessä erässä ja jatkoajalla.

Ben Meyers teki Avalanchen 1–0 osuman ennen viiden minuutin täyttymistä ja Oilersin Mattias Ekholm tasoitti puolentoista minuutin sisää. Ratkaisun jatkoajalla iski Evan Bouchard ylivoimalla. Oilers voitti yhden kolmesta matsista Avalanchea vastaan tällä kaudella runkosarjassa. Avalanche kohtaa tällä viikolla vielä Winnipegin ja Nashvillen.

Philadelphia Flyersin Rasmus Ristolainen syötti Owen Tippettin viimeistelemän 3–2-ylivoimamaalin ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Syöttöpinna oli Ristolaisen kauden 17:s. Tippett teki myös ottelun voittomaalin jatkoajalla. Flyers voitti ottelun jatkoilla luvuin 4–3. Philadelphia kohtaa vielä torstaina Chicagon ja sitten sen kausi on pulkassa. Columbus päättää kautensa loppuviikolla otteluilla Pittsburghia ja Buffaloa vastaan.