TILANNEHUONE

Kova pettymys ampumahiihdossa – voitto taas Norjaan

13.02.2022 12:23

Kova pettymys ampumahiihdossa – voitto taas Norjaan

Mari Eder oli 30:s takaa-ajokisassa.@AOP

Peking 2022

Norjan Marte Röiseland hiihti suvereeniin voittoon naisten 10 kilometrin takaa-ajokilpailussa. Kisa vedettiin läpi lumisateessa ja erittäin raskaissa ja hitaissa hiihto-olosuhteissa. Tuuli ei kuitenkaan liikaa puuttunut peliin. Röiseland lähti matkaan ensimmäisenä ja ampui matkalla yhden hudin, joka tuli ensimmäisellä pystypenkalla. Maalissa hän oli ajassa 34.46,9.

Hopealle hiihti Ruotsin Elvira Öberg. Hän ampui yhden ohi makuupaikalta ja kaksi pystystä. Hän jäi Röiselandille peräti +1.36,5. Norjan hienon kisapäivän viimeisteli pronssille hiihtänyt Tiril Eckhoff. Hän joutui kolmasti sakkokierrokselle ammuttuaan ohi kaksi kertaa makuulta ja kerran pystyltä. Joukkuekaverilleen hän jäi ajassa +1.48,7.

Suomen Mari Ederin ammunta oli hidasta. Lisäksi hän ampui neljä ohi ja oli maaliviivalla 30:s. Hän jäi voittajalle +4.28,7. Suvi Minkkinen onnistui ammunnoissaan loistavasti. Hän ampui puhtaasti kaikilla paikoilla. Flunssasta kisojen aikana kärsinyt Minkkinen oli lopputuloksissa 43:s. Hän jäi vajaat kuusi minuuttia kärjelle.

Suomalaisia ei nähdä mukana massakisassa.

Mari Ederiä harmitti tulos kovasti kisan jälkeen. 30:s sija ei ole se, miksi hän tätä hommaa tekee.

”Keli oli raskas ja latu oli raskas. Niitä muutamia ohituksia mitä yritti tehdä, niillä joutui tekemään ekstrahommia. Tähän kisaan purkautuu paljon. Suoritukset ovat laidasta laitaan ja kovasti harmittaa, enkä ole tyytyväinen. Toisella makuulla meni vielä lunta lukkoon. Kaikki tuntuu menevän vähän ohi. En tee tätä 30. sijan takia”, Eder purkautui Ylen haastattelussa.

”Olen tehnyt isoja uhrauksia ja muutoksia vuoden aikana. Kaikki on ollut pelissä, mutta silti kaikki tuntuu menevän vähän vinoon. Ei yhtäkään sellaista suoritusta, kuin tulin hakemaan. Ei sen tasoista työskentelyä kuin mitä pitäisi olla ja mihin tunnen pystyväni. Pettymys ei ole vain tähän kisaan, vaan koko prosessiin. Valitettavsti se kova työ ei tule ulos”, Eder jatkoi Ylellä.