Kova tuuli haittasi urakalla miesten ammuntaa

13.02.2022 14:07

Quentin Fillon Maillet kirkasti pikamatkan hopean kultaan takaa-ajossa.@AOP

Peking 2022

Miesten takaa-ajon 12,5 kilometrin kilpailusta tuli trilleri, jossa pääosaa esitti sää. Naisten kisan jälkeen tuuli nimittäin vaihtoi suuntaa ja yltyi. Lisäksi pakkanen kiristyi iltaa kohden ja luntakin vihmoi. Ammunta oli haasteellista ja hiihto hidasta.

Matkan voittoon nousi pikamatkan hopeamitalisti, Ranskan Quentin Fillon Maillet, jonka hermo piti, vaikka toisella penkalla asekin oli jäässä. Maailmancupin johtomies ampui puhtaan radan. Hopealle ylsi Norjan Tarjei Bö, joka ampui yhden sakon ja jäi ranskalaiselle +28.6. Pronssille ponnisti Venäjän olympiakomitean joukkueen urheilija Eduard Latipov myöskin yhdellä sakolla. Hän jäi kärjestä +35.3.

Ladulle ensimmäisenä lähtenyt Johannes T. Bö oli kisan viides. Hän johti kilpailua ensimmäiselle pystyammuntapaikalle tultaessa, mutta kolme hutia kovassa tuulessa ja kaksi sitä seuraavalla pystyllä kuittasivat hänen kisansa.

Suomen Tero Seppälä oli kisan 21:s. Hän ampui seitsemän ohi ja jäi kärjestä +4.22,7. Heikki Laitinen ampui suomalaisista parhaiten. Hän sihtasi kuusi ohi, oli kisan 49:s, jääden kärjelle + 7.39,7. Olli Hiidensalo koki katastrofin ensimmäisellä makuuammuntapaikalla, kun kaikki luodit menivät ohi taulun. Latumatkaa kertyi siten viisi sakkokierrosta lisää. Yhteensä Hiidensalolla meni kahdeksan ohi ja sijoituksena 52:s sija. Kärki karkasi melkein kahdeksan minuutin päähän.

”Oli haastavaa. Hattua pitää nostaa nollan ampujille. Olikohan taidot vai tuuli parempi? Ladulla oli raskain keli ikinä. Penkalla en silti ollut edes hengästynyt. Harmittaa ne pystyjen sakot”, Seppälä sanoo Ylen haastattelussa.

Kisassa oli kaksi urheilijaa, jotka ampuivat 10 ohi. Niin kävi Norjan Sturla Holm Lægreidille, joka oli lopputuloksissa 24:s ja Liettuan Vitautas Strolialle, joka oli kisan viimeinen eli 58:s.