TILANNEHUONE

Kovia pelaajia Liigan Kärppiin, Ilvekseen ja Tapparaan

23.06.2022 18:17

Kovia pelaajia Liigan Kärppiin, Ilvekseen ja Tapparaan

Kokenut David Rundblad puolustaa ensi kauden Oulun Kärpissä.©AOP

Liiga

Jääkiekon Liigan Oulun Kärpät on hankkinut vahvuuteensa vuoden pituisella sopimuksella 31-vuotiaan ruotsalaispuolustaja David Rundbladin. Stanley Cupin Chicago Blackhawksissa keväällä 2015 voittanut pelaaja on NHL-urallaan edustanut myös Ottawa Senatorsia ja Phoenix Coytesia. Viimeiset viisi kautta Rundblad on pelannut KHL:ää SKA Pietarissa ja HK Sotšissa.

Myös Ilves on julkistanut hankintojaan. Tamperelaisjoukkueen kokoonpanoon liittyy puolustaja Jyrki Jokipakka, 30, joka palaa Ilvekseen yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Hän on pelannut viisi viimeistä kautta KHL:ää HK Sotšissa ja Novosibirskissa. Jokipakka on urallaan pelannut myös AHL:ää Texas Starsissa ja NHL:ää Dallas Starsissa, Calgary Flamesissa ja Ottawa Senatorsissa.

Ilveksen paitaan pukee myös puolustaja Kevin Czuczman, 31. Hän on pelannut urallaan pääasiassa AHL-sarjan eri joukkueissa yhteensä 450 ottelua. Czuczman on pelannut NHL:ää 15 ottelua New York Islandersin ja Pittsburgh Penguinsin paidoissa.

Lisäksi Eetu Tuulola, 24, palaa Ilvekseen. Hän pelasi AHL:n Stockton Heatissa viime kauden. Aiemmin Liiga-urallaan hän on pelannut SaiPassa ja HPK:ssa.

Ilves on tehnyt myös jatkosopimukset puolustaja Dominik Masinin, hyökkääjä Joonas Odenin ja hyökkääjä Emil Järventien kanssa.

Tapparaa vahvistaa ensi kaudella jälleen Niko Ojamäki, 27. Hyökkääjä palaa Tampereelle kahden kauden tauon jälkeen. Hän pelasi ensin Ruotsin liigaa Lindköpingissä ja sitten KHL:ää Vitjaz Podolskissa, jossa hän voitti myös KHL:n maalikuninkuuden 29 osumallaan viime kaudella. Ojamäki oli lisäksi mukana Leijonissa Pekingin olympialaisissa. Hän pelasi yhdessä ottelussa ja teki siinä yhden syöttöpisteen.