Kraken nollasi Bostonin – Tolvanen hyvässä vauhdissa

13.01.2023 08:04

Martin Jonesilla on päällä huikea viikko.©AOP

Seattle Kraken taiteili mahdottoman ja voitti Boston Bruinsin tämän kotijäällä torstaina – ja vieläpä maalein 3-0.

Tappio on Bruinsille ensimmäinen kotona varsinaisella peliajalla ja ensimmäinen nollatappio koko kaudella. Voitto oli Krakenin seitsemäs peräkkäinen.

Kraken teki maalin jokaisessa erässä. Ensin osui Brandon Tanev avauserän puolivälin paikkeilla. Eeli Tolvanen vastasi toisen erän osumasta rannelaukauksella erän viimeisellä peliminuutilla ja loppulukemat iski tyhjiin Jaden Schwartz kolmannen erän lopussa. Martin Jones teki 27 torjuntaa. Linus Ullmark torjui Bostonin maalilla 28 kertaa.

Jones pelasi jo toisen nollapelin samalla viikolla. Maanantaina Jones pysäytti Montrealin vieraissa. Uralla niitä on nyt 28. Seattle on voittanut kaikki tämän vuoden matsinsa. Seitsemästä ottelustaan se on pelannut kuusi vieraissa. Vain uudenvuoden päivänä joukkue pelasi kotona ja voitti silloinkin. Maalivahti Jones oli erittäin tyytyväinen torstaina edessään toimineeseen puolustukseen.

”Blokkasimme laukauksia, nostimme mailoja ja siivosimme kiekkoa. Ne olivat isoimmat asiat, miksi olimme niin vahvoja maalin edessä”, Jones sanoi seuran haastattelussa.

”Tämä taisi olla täydellisin ottelu meiltä koko kaudella. Tulla tänne ja pelata tällä tavoin, tässä rakennuksessa on meille iso askel eteenpäin.”

Eeli Tolvasen Ullmarkin hämäävä hieno veto tässä.

Joona Koppanen teki ottelussa NHL-debyyttinsä Boston Bruinsin paidassa. Peliaikaa kertyi lähemmäs yhdeksän minuuttia.