Kraken yllätti ja Tolvanen teki seurahistoriaa

19.04.2023 07:47

Krakenin Eeli Tolvanen teki ottelun avausmaalin.©AOP

Seattle Kraken oli selvästi valmistautunut seurahistoriansa ensimmäiseen pudotuspeliotteluun. Ottelun tempo, fyysisyys ja vastustajan pelitoimet eivät selvästi tulleet yllätyksenä. Mestaruutta puolustava Colorado Avalanche taipui ottelussa vieraalleen maalein 1-3 (1-1,0-1,0-1).

Kraken otti pelottoman alun ja Eeli Tolvanen iski matsin ensimmäisen maalin kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen. Tolvasen osuma tuli, kun Avsin maalivahti Alexandar Georgiev torjui Tolvasen ensimmäisen vedon, mutta siitä tulleen riparin hyökkääjä iski nätisti sisään. Osuma on Seattlen seurahistorian ensimmäinen pudotuspelimaali.

Colorado tuli tasoihin ensimmäisen erän puolivälin jälkeen tähtihyökkääjänsä Mikko Rantasen osumalla. Maali on Rantasen uran 24:s NHL-pudotuspeleissä.

Kraken ei hyytynyt ottelun edetessä, eikä Colorado onnistunut maalipaikoistaan. Krakenin muut maalit teki Alex Wennberg 2–1 ja Morgan Geekie 3–1. Krakenin Philipp Grubauer teki ottelussa 34 torjuntaa. Georgiev pysäytti 27 kiekkoa.

Winnipeg Jets voitti ensimmäisen osaottelun Vegas Golden Knightsia vastaan maalein 5–1. Jetsin tähtiä olivat Adam Lowry, joka teki kaksi maalia ja Blake Wheeler, joka tehoili maalin ja kolmen syötön verran. Jetsin urhein pelaaja oli Morgan Barron, joka sai luistimen viillon kasvoihinsa ensimmäisessä erässä. Siihen laitettiin 75 tikkiä, mutta palaaja palasi kentälle taas toisessa erässä. Kypärässä oli  nyt kunnon suojaverkko.