TILANNEHUONE

Kroatia haluaa voittaa MM-pronssimitalit

17.12.2022 06:56

Kroatia haluaa voittaa MM-pronssimitalit

Argentiina oli Kroatialle liigaa välierässä.©AOP

Jalkapallon MM2022

Kroatiaa kirvelee. Se pelasi vuoden 2018 MM-finaalissa Venäjällä, mutta ei pystynyt uusimaan menestystään. Kroatia hävisi Qatarin välierässä Argentiinalle selvästi 3-0. Nyt sitä odottaa viimeisenä MM-kisaviikonloppuna pronssiottelu. Siinä Kroatia kohtaa vielä kisojen superyllättäjä Marokon.

Kroatialaishyökkääjä Andrej Kramaric uskoo, että vaikka marokkolaiset sanoisivat mitä, MM-mitaleilla on aina merkistystä. Hänelle pujotettiin kaulaan hopeaa Venäjällä.

”He pelaavat varmasti kuin henkensä edestä, sillä jos voittaa mitalin MM-kisoista, se tarkoittaa, että olet jatkossa kuolematon tähti kotimaassasi. Myös me haemme juuri sitä.”

Kroatian joukkueessa on vielä samoja pelaajia kuin 2018 finaalissa.

”Kahdeksan meistä ymmärtää MM-kisamitalin voittamisen merkityksen. Meillä on paljon pelaajia, jotka eivät ole sitä kokeneet, mutta nauttisivat siitä, koska se muisto säilyy elämässäsi mukana ihan loppuun asti”, Kramaric motivoi.

Ottelu on nostalginen Kroatian kannattajille myös sen vuoksi, että Luca Modric saattaa nyt pelata viimeisen MM-ottelunsa. Modric on ollut Kroatian joukkueen kantava voima jo vuosia. Päävalmentaja Zlatko Dalic sanoi aiemmin, että näkee Modricin silti yhä maajoukkuepelaajana jatkossakin. Noh, muutaman kulman takana odottaakin jo seuraavat EM-kisat.

MM-kisat: Kroatia – Marokko pronssiottelu lauantaina kello 17.