Kroatia Kansojen liigan finaaliin

15.06.2023 06:13

Kroatian Bruno Petkovic onnistui jatkoajalla.©AOP

Jalkapallo

Kroatia eteni jalkapallon Kansojen liigan finaaliin voitettuaan välierässä keskiviikkona Hollannin jatkoajan jälkeen maalein 4–2. Koratialle tuomittiin ottelussa kaksi rangaistuspotkua.

Loppuottelussa Kroatia kohtaa voittajan torstain välierästä, jossa ovat vastakkain Espanja ja Italia.

Keskiviikon välierässä ensimmäisen maalin teki Hollannin Donyell Malen 34. minuutin kohdalla. Toisella puoliajalla Kroatialle onnistuivat ensin Andrej Kramaricin 55. minuutilla rangaistuspotkusta ja Mario Pasalic  2–1-maalillaan 72. minuutilla. Hollannin Noa Lang tasoitti ajassa 90+6 2–2:een, mikä tiesi jatkoaikaa.

Vaihdosta 90. minuutilla sisään tullut Bruno Petkovic teki ratkaisun ottelun 98. minuutilla. Syötön voittomaaliin antoi Luca Modric. Konkarivelho Modric viimeisteli vielä loppulukemat rankkarista ajassa 116.