TILANNEHUONE

Kroatia taipui Suomelle – Maxhun ja Markkanen ratkaisivat

04.07.2022 06:07

Kroatia taipui Suomelle – Maxhun ja Markkanen ratkaisivat

Sinnikäs Lauri Markkanen onnistui viime sekunneilla Kroatiassa.@AOP

Muu urheilu

Suomen koripallon A-maajoukkue voitti sunnuntai-iltana MM-karsinnan ensimmäisen vaiheen viimeisessä ottelussaan Kroatian vieraskentällä Rijekassa pistein 79–81 (34–43). Kroatia oli jo voittamassa ottelua, mutta Suomen Edon Maxhun heitti vielä kolmosen ja sitten Lauri Markkanen teki saman vain reilu neljä sekuntia ennen pelin loppua. Kroatia sai senkin jälkeen vielä mahdollisuuten. Pelikellossa oli sekunti jäljellä, kun Ivica Zubac heitti vaparinsa kaksi kertaa ohi.

Kroatia jäi C-lohkon viimeiseksi ja putosi jatkosta. Jatkoon lohkosta etenivät Suomen lisäksi Slovenia ja Ruotsi. Suomi keräsi kuudesta ottelusta viisi voittoa ja voitti lohkon.

”Ensimmäinen puolisko oli meiltä karsintojen parasta peliä, ja vielä vaikeissa olosuhteissa hyvää joukkuetta vastaan. Saatiin puolustus hyvin toimimaan, ja oli hyvä meininki, vaikkei heitto aina pudonnutkaan”, päävalmentaja Lassi Tuovi totesi liiton haastettelussa.

”Tiesimme, että vastustajalla on hirveä talentti, ja että he pelaavat selkä seinää vasten kotikentällään. He reagoivat odotusten mukaisesti ja tasaisten joukkueiden välinen taisto päättyi tänäänkin viimeisiin heittoihin. Pari kertaa Kroatia näytti karkaavan, mutta hyvä näin.”

Suomen kanssa samassa lohkossa on toisella karsintakierroksella Israel, Saksa ja Viro. Kolme parasta etenee MM-kisoihin. MM-karsinnan toinen vaihe alkaa 25. elokuuta.