TILANNEHUONE

Kukkoselle erityistä kunniaa Raksilassa

07.10.2022 20:05

Kukkoselle erityistä kunniaa Raksilassa

Lasse Kukkonen oli Kärppien kapteeni kahdeksalla kaudella.©AOP

Liiga

Liigan Oulun Kärpät juhlistaa lauantain kotiottelussaan Jukureita vastaan ikonista puolustajaansa Lasse Kukkosta, 41. Ex-Kärppä-kapteeni lopetti pelaajauransa keväällä 2020. Lauantaina ennen ottelua seura jäädyttää hänen pelinumeronsa #5. Kukkosen pelinumero on samalla viides Kärppien jäädyttämä numero. Muut saman kunnian saaneet ovat Reijo Ruotsalainen, Markku Kiimalainen, Jari Viuhkola ja Ilkka Mikkola.

Kukkonen voitti Kärpissä neljä SM-liigan mestaruutta, kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia. Leijonissa hän oli voittamassa MM-kultaa, kahta MM-hopeaa ja myös MM-pronssia. Lisäksi hänellä on kaapissa olympiahopea ja olympiapronssi.

”Raksila ja Kärpät ovat olleet 80-luvulta asti iso osa elämääni. Paikalla tulee olemaan paljon niitä ihmisiä, ketkä ovat mahdollistaneet sen, että saan kokea tuollaisen hetken ja kunnian. Kaikennäköistä on tässä hallissa koettu joukkueena ja läheisten ihmisten kanssa, joten voisin kuvitella, että paljon tulee käytyä tunteita läpi yhden illan aikana”, Kukkonen sanoo seuran haastattelussa.

Erityisen iloinen Kukkonen on siitä, että Jukurien hyökkääjä Juhamatti Aaltonen on myös paikalla.

”Juhis on yksi parhaista ystävistä, joita jääkiekko on minulle tarjonnut. Hienoa, että hän pääsee olemaan paikan päällä Raksilassa. Se on itselleni tärkeä asia.”

Liiga: Kärpät-Jukurit lauantaina 8.10. kello 16.00. Kukkosen juhallisuudet kello 15.30.