Kunnon maalikarkelot – Pikkuleijonat jyräsi Norjan

25.04.2023 23:34

Konsta Helenius onnistui aivan ottelun lopulla maalinteossa.©AOP

Jääkiekko

Suomen jääkiekon Pikkuleijonat kohtasi MM-kisojen viimeisessä alkulohkon ottelussaan tiistai-iltana Baselissa Norjan. Pikkuleijonat onnistui maalinteossa ja voitti ottelun 10–2(4-1,4-0,2-1).

Norja pysyi hädintuskin Suomen kyydissä. Ottelun avausmaalin teki Jesse Kiiskinen heti ensimmäisen erän alussa. Seitsemän minuutin tuntumassa Tom Leppä iski alivoimalla 2–0 ja erän puolivälin jälkeen Veeti Väisänen vei Suomen jo 3-0-johtoon. Kiiskinen onnistui illan toisessa osumassaan noin vartin pelin jälkeen. Erän lopulla Norja kavensi Ole Indergårdin maalilla 1-4:ään.

Toisessa erän alussa Suomi osui kolmen minuutin sisään kolmasti. Ensin Niilopekka Muhonen iski 5–1-osuman, heti perään Emil Järventie teki 6–1-maalin ja pian Kasper Halttunen siirsi numerot 7–1:een. Erän viimeisellä peliminuutilla onnistui myös Rasmus Kumpulainen 8-1-osumallaan.

Kolmannessa erässä Norja käytti tilaisuutensa ja kavensi 2-8:aan alivoimalla. Halttunen teki puolestaan illan toisen osumansa erän lopulla ja siirsi lukemat taululla jo 9–2:een ylivoimalla. Myös Konsta Helenius onnistui viime hetkillä maalinteossa. Pelaajan kisojen toinen maali viimeisteli Pikkuleijonille 10–2-loppunumerot päätöserän lopulla.

Suomen parhaana ottelussa palkittiin Aron Kiviharju. Hän syötti ottelussa neljä maalia.

Suomi oli MM-alkulohkonsa kakkonen. Se voitti lohkossaan Norjan lisäksi Sveitsin 4–2 ja Latvian 5–2. Ainoa tappio tuli Yhdysvaltoja vastaan, joka voitti sunnuntain ottelun ylivoimaisesti maalein 8–4. Puolivälierät alkavat torstaina ja Suomi kohtaa niissä Slovakian kello 16.