Kutšeroville sata täyteen – Puustinen maalasi

18.04.2024 06:47

Tampa Bay Lightningin Nikita Kutšerov liittyi keskiviikkona harvaan jengiin. Hän syötti Brayden Pointin tekemän 4–1-ylivoimamaalin ottelun toisessa erässä Toronto Maple Leafsia vastaan ja teki samalla NHL-uransa sadannen syötön.

Sillä hän liittyi Oilersin Connor McDavidin viime maanantaina samaan merkkipaaluun yltäneeseen lukemaan, johon aiemmin ovat pystyneet vain Wayne Gretzky, Mario Lemieux ja Bobby Orr. Sadan runkosarjasyötön tehneiden pelaajien lukumäärä on nyt viisi.

Tampa voitti keskiviikon ottelun kotihallissaan maalein 6–4. Kutšerov viimeisteli huikean syöttösaldolukemansa lisäksi ottelussa myös yhden maalin. Se vei joukkueen 2–0-johtoon avauserässä. Torontolle tappio oli neljäs peräkkäinen. Molemmat joukkueet ovat mukana pudotuspeleissä.

Valtteri Puustinen osui jälleen Islandersia vastaan. Hän teki Pittsburgh Penguinsin 3–2-johtomaalin toisen erän loppupuolella. Osuma oli hyökkääjän viides tällä kaudella. Pittsburgh hävisi NY Islandersille vieraissa maalein 5–4. Jesse Puljujärvi pelasi reilut 11 minuuttia ilman tehoja, mutta laukoi kolmesti. NHL-uransa päättävä Jeff Carter, 39, teki ottelussa 4–4-osuman. Hän ehti pelata NHL:sä 1321 ottelua ja edusti urallaan Philadelphia Flyersia, LA Kingsiä ja neljä kautta Penguinsia.  Kyseessä oli Pittsburghin kauden päätösmatsi.