TILANNEHUONE

Kuuma derby käsillä – Arsenalin Arteta innoissaan

15.01.2023 14:27

Kuuma derby käsillä – Arsenalin Arteta innoissaan

Mikel Arteta muistaa miltä derbyn ilmapiiri pelaajasta tuntuu.©AOP

Valioliiga

Värikäs Valioliigan viikonloppu jatkuu sunnuntai-iltana Pohjois-Lontoon kuumalla derbyllä. Valioliigaa johtava Arsenal kohtaa Tottenham Hotspur Stadionilla sarjavitosen Spursin. Piste-eroa joukkueilla on 11 pinnaa.

”Tämä on aina tunteellinen kohtaaminen. Kentällä tunne on aina uskomaton näissä otteluissa. Siellä tuntee sen paineen ja koko ympäröivän ilmapiirin”, Arsenalin manageri Mikel Arteta hehkutti ottelun  lehdistötilaisuudessa.

Tottenhamin tulokset ovat heilahdelleet. Huippuhyökkääjä Harry Kanen jaloissa painaa myös MM-vastuu, mutta joukkue on saamassa takaisin laituri Dejan Kulusevskin.

“En oikein tiedä mitä odottaa. He tulevat otteluihinsa eri tavoin. Joskus aggressiivisesti heti alusta, toisinaan he antavat vastustajan tehdä peliä. Mutta heillä on paljon työkaluja, joilla aiheuttaa vastustajalle ongelmia”, Arteta pohti.

Arsenalilla on muutamia takapakkeja. Lauantaina Chelsea ryöväsi dollaritukulla nenän edestä hyökkääjälupaus Mykhailo Mudrykin ja aiemmin seura sai kurinpidollisia nootteja Liigacupin ottelussaan Oxfordia vastaan. Derby-ottelu voi myös jälleen olla tulinen.

”Rakastan derbyn ilmapiiriä. Tämä on yksi kauden suurimmista peleistä”, Arteta huomautti.

Valioliiga: Tottenham – Arsenal sunnuntaina kello 18.30.