TILANNEHUONE

Kylmää oli meno sprinttiladulla, suomalaisnaiset putosivat

08.02.2022 13:34

Kylmää oli meno sprinttiladulla, suomalaisnaiset putosivat

Olympiahiihtojen sprinttiladulla meno oli kylmää. Jasmi Joensuulta katkesi sauva.@AOP

Peking 2022

Naisten vapaan sprintin erälähdöissä nähtiin draamaa ja huikeita tilanteita. Kovat erät tiputtivat kaikki kisan suomalaisedustajat jatkosta, johon eteni 12 parasta hiihtäjää.

Erälähdöissä suomalaisista oli ensimmäisenä tulessa kolmannessa erässä hiihtänyt Katri Lylynperä, joka sai mäen huipulla tuntea hieman tönimistä. Lopulta Lylynperä oli kolmannen erän viides ja karsiutui. Jasmi Joensuu otti neljännessä erässä  nappilähdön, mutta mäessä sauva katkesi ja kisa meni täysin pieleen. Joensuu yritti ponnistella ryhmän mukaan, mutta jäi lopulta erän viimeiseksi. Hän oli täysin epätoivoinen maaliin tullessaan. Jasmin Kähärä otti viidennessä erässä myös hienon lähdön, mutta putosi puolivälissä kolmanneksi, eikä pysynyt enää vastaamaan kärjen vauhtiin loppusuoralla. Kähärä oli erän kuudes.

”Lähtö oli tosi hyvä ja sain kärkipaikan. Suksi oli  tosi hyvä. Meni se sauva ja yritin vielä, mutta happo tuli reiteen ja unelma murskautui”, Jasmi Joensuu summasi surullisena YLE:n tv-haastattelussa.

Naisten sprintin olympiakultaa hiihti ylivoimaisesti koko sprintin aikana johtopaikoilla ollut Ruotsin Jonna Sundling. Ruotsi otti kaksoisvoiton, kun Maja Dahlqvist tuli maaliviivalle toisena. Hän jäi voittajalle +2.88. USA:n Jessie Diggins kuittasi olympiapronssin jääden voittajalle +3.16.

Sprintit hiihdettiin auringon laskettua ja ilma kylmeni -5:stä ylöspäin jatkuvasti ja teki olosuhteista jatkuvasti myös haasteellisempia.