Kytösaho onnistui Kulmissa – ”Lähti kuin unelma”

27.01.2024 19:34

Muu urheilu

Kulmin lentomäen MM-kisoissa hypättiin lauantaina henkilökohtainen kilpailu. Kova tuuli aiheutti jälleen haasteita ja kisan alku viivästyi. Lopulta päästiin kuitenkin hyppäämään, mutta MM-kisa vietiin läpi lopulta kolmella kierroksella.

Mäki sopi jälleen Suomen Niko Kytösaholle. Hän hyppäsi kolmannella kierroksella 215 metriä. Perjantaina hypyt kantoivat päivän pisimmän 232,5, sekä 218,5 metriä. Pisteitä tuli 613,9 ja niillä Kytösaho otti kisan seitsmännen sija. Kytösahon tulos on paras suomalaisessa mäkihypyssä peräti 14 vuoteen.

”Uskomaton fiilis tällä hetkellä. Lähti kuin unelma homma käyntiin ja sain ensimmäisestä hypystä niin paljon itseluottamusta, että pystyi vain antaa mennä. Tänään oli silti henkisesti aika vaikea päivä, kun yli neljä tuntia odoteltiin mäellä mitä tapahtuu. Sitten yksi hyppy.”

Mestaruuden kilpailussa voitti Itävallan Stefan Kraft. Hän hyppäsi lauantaina 228 metriä ja keräsi lopulta 647,4 pistettä. Hopeaa otti Saksan Andreas Wellinger ja pronssille nousi Slovakian Timi Zajc.

Muista suomalaisista Kasperi Valto oli 33:s, Eetu Nousiainen 38:s ja Antti Aalto 41:s.