TILANNEHUONE

Lahdesta tulossa hiihdon MM-kisaisäntä

17.06.2024 19:10

Maastohiihto

Suomen Hiihtoliitto tiedottaa, että se on valmis allekirjoittamaan sopimuksen maastohiihdon vuoden 2029 MM-kisojen järjestämisestä. Kisat on määrä järjestää Lahdessa.

Sopimus piti allekirjoittaa jo 4. kesäkuuta, mutta Hiihtoliitto, Lahden kaupunki ja Lahden Hiihtoseura väänsivät silloin vielä omia neuvotteluja kisojen kustannusten osalta. Taustalla kummittelee erityisesti Hiihtoliiton kurja taloudellinen tilanne.

”Meillä on ollut koko prosessin ajan vakaa yhteinen tahtotila Lahden kaupungin ja Lahden Hiihtoseuran kanssa löytää tarvittavat keinot kisojen järjestämiseksi. Hiihtoliiton ja vastuullisen johtamisen näkökulmasta meille on epävakaassa taloustilanteessa ollut ratkaisevaa päästä yksimielisyyteen paikallisesta kustannustenjakosopimuksesta. Uskomme, että olemme nyt päässeet sopimukseen, joka luo edellytykset sille, että Hiihtoliitto on taloudellisesti kestävällä pohjalla sekä kisoihin mentäessä että kisojen jälkeen. Olen todella kiitollinen Lahden kaupungille ja Lahden Hiihtoseuralle, että olemme nyt tässä tilanteessa”, Hiihtoliiton puheenjohtaja Sirpa Korkatti kommentoi.