TILANNEHUONE

Laine ei hyydy! Toinen osuma ratkaisi ottelun jatkoajalla

23.02.2022 08:16

Laine ei hyydy! Toinen osuma ratkaisi ottelun jatkoajalla

Patrik Laine viimeisteli kaksi osumaa tiistaina.@AOP

NHL

Tykki jysähteli Columbus Blue Jacketsin kotihallissa vakuuttavasti, kun Jackets voitti Toronto Maple Leafsin jatkoajalla 4-3. Pysäyttämätön Patrik Laine teki joukkueensa ensimmäisen ja viimeisen maalin. Ensimmäinen onnistuminen tuli toisessa erässä, kun Boone Jenner jätti takanaan tulevalle Laineelle näppärästi kiekon ja Laine veti sen siistillä rannelaukauksella Jack Campbellin vartioiman maalin oikeaan ylänurkkaan. Seuraavan kerran Laine tykitti, kun 20 sekuntia jatkoaikaa oli pelattu. Jacub Voracek luisteli Jackets-maalin takaa kentän läpi, syötti lopulta Laineelle, joka veti hienon laukauksen suoraan Campbellin edestä.

Columbus pelasi hyvällä itseluottamuksella. Jean-Francois Berube teki ottelussa 39 torjuntaa ja hänelle merkittiin myös uransa ensimmäinen NHL-syöttöpiste Columbuksen 2-2-tasoitukseen. Sen viimeisteli Adam Boqvist ylivoimalla. Columbuksen 3-2-maalista vastasi Brendan Gaunce. Blue Jacketsillä on nyt flow päällä. Joukkue on voittanut kahdeksan kymmenestä viimeisestä ottelustaan. Laineen tehoputki jatkui kymmeneen otteluun. Hyökkääjän pistesaldo näyttää 18+17. Kahdeksassa ottelussa pisteitä on tullut vieläpä enemmän kuin yksi.

”Meillä oli mahdollisuus tehdä enemmänkin maaleja. Neljä oli tarpeeksi. Kiva, että sain tehdä niistä kaksi ja auttaa keräämään ne pisteet, jotka tarvitsemme”, Laine totesi seurahaastattelussa ottelun jälkeen.

Columbus on Metropolitan divisioonassa viidentenä. Carolinan kärkipaikkaan on 21 pistettä.