TILANNEHUONE

Laine EM-hopealle miesten keihäänheitossa

15.07.2023 18:17

Laine EM-hopealle miesten keihäänheitossa

Topias Laine heitti nuorten EM-hopeaa Espoossa.©AOP

Yleisurheilu

Suomen kahdeksannen mitalin yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa voitti keihäänheittäjä Topias Laine lauantaina. Suomalaislahjakkuus juhlii EM-hopeaa. Laine heitti parhaan tuloksensa 79,77 kisan kolmannella kierroksella.

EM-kultaa voitti Ukrainan Artur Felfner, joka onnistui myös kolmannellaan. Hän rykäisi hienon 83,32 metriä kantaneen kaaren ja oli ainoa yli 80 metriä heittänyt kilpailija. Hän heitti kisassa myös toisen yli 82 metrisen.

Suomalaisista onnistui myös Janne Läspä, joka jäi vain neljä senttiä pronssimitalista. Hänen kisan parhaansa lensi 77,19, mutta pronssisen mitalin saa kaulaansa kuitenkin Italian Michele Fina  77,23 metrisellään.

Aleksi Yli-Mannila oli kisan kuudes. Hänen paras heittonsa lensi 75,59.

Laine oli tyytyväinen tulokseen, koska on kamppailut sinnikkään kylkivamman kanssa. Hän oli vuoden 2021 alle 23-vuotiaiden mestari.

”Kun kotiyleisön edessä pystyy hyvään suoritukseen voi olla tyytyväinen. Mestaruuden olisin tietysti halunnut. Melkein tuli kauden parasta, mutta vähän piipuun jäi tulos. Tosi hyvää olisi tarvittu, että kullan olisi pystynyt nappaamaan. Tästä on hyvä jatkaa kesää. Taso on löytynyt. Piikkiä on vielä tulossa. Nyt tekniikka vain ei ollut samaa mieltä”, Laine sanoi Ylen haastattelussa.