Laine iski kolmesti – Barkov ja Tolvanen osuivat myös

15.01.2023 08:15

Patrik Laineella oli täydellinen lauantai-ilta.©AOP

Columbuksen Patrik Laine teki kolme maalia Detroit Red Wingsiä vastaan. Hattutemppu on Laineen NHL-uran kymmenes.

Toisen erän lopussa Blue Jackets johti ottelua jo 4-0, mutta kolmannen erän alussa Olli Määttä iski Detroitin ensimmäisen kavennuksen, siirsi numerot 4-1:een ja starttasi sillä takaa-ajon. Detroit ehti kiriä vielä kaksi kavennusta lisää, mutta sitten loppui peliaika. Matsi päättyi Columbukselle 4-3. Husso torjui 21 kiekkoa Wingsin maalilla.

Tässä Laineen onnistumiskimara NHL:n tarjoamana.

Floridan Aleksander Barkov teki 4-2-johto-osuman Vancouveria vastaan toisessa erässä ylivoimalla. Panthers voitti kotiottelunsa lopulta maalin erolla 4-3. Panthersin Anton Lundell pelasi sadannen NHL-ottelunsa.

Barkovin osuma näkyy tästä.

Seattlen Eeli Tolvanen jatkoi osumistaan ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan. Tolvanen teki joukkueensa viidennen maalin ja Kraken voitti vieraissa maalijuhlaottelun lopulta 8-5. Osuma oli Tolvasen kauden seitsemäs. Seattlen Jared MacCann teki ottelussa hattutempun. Kraken voitti kaikki ottelut seitsemän pelin vieraskiertueellaan.

New Jersey Devils voitti vieraissa LA Kingsin maalein 5-2. Erik Haula vei Devilsin 2-1-johtoon kauden kolmannella osumallaan toisen erän alussa. Devilsin tähtipelaaja Jack Hughes ei jäänyt tehoitta. Hän syötti kaksi maalia.

Haula osuu tässä.

Nashville Predatorsin Juuso Pärssinen syötti Roman Josin ylivoimatällin ensimmäisessä erässä, mutta Predators hävisi Buffalossa. Sabres vei pelin 5-3 ja Ukko-Pekka Luukkosen torjuttua 38 kiekkoa. Predators laukoi 41 kertaa. Juuse Saros torjui 28 kertaa.

Dallas Stars taipui kotonaan Calgarylle maalein 5-6.  Dallas joutui tekemään kovaa takaa-ajoa, sillä kahden erän jälkeen Flames johti 5-1. Kolmannessa erässä Joe Pavelski osui kahdesti ja Colin Miller kerran. Esa Lindell oli syöttämässä Pavelskin ensimmäistä osumaa ja Miro Heiskasen maila puhui syöttöpuuhissa kahdessa viimeisessä maalissa. Dallasin ensimmäisen iski toisen erän lopulla Tyler Seguin. Roope Hintz oli vielä poissa kokoonpanosta.

Carolinan Sebastian Aho syötti Jalen Chatfieldin 2-0-osuman ja Hurricanes voitti Pittsburgh Penguinsin kotonaan maalein 2-1. Pittsburghille osui vain Rickard Rakell kolmannen erän alkupuolella ylivoimalla.