Laine ja Lehkonen osuivat kahdesti, Rantanen ykköstähti

31.01.2022 08:40

Patrik Laine oli tehoilla toisessa pelissä peräkanaa. @AOP

Sunnuntain NHL-kierroksella nähtiin taas Patrik Laineen huikeita kiekkomuuveja ja Artturi Lehkosen tärkeitä osumia. Myös Mikko Rantanen kerrytti upeasti pistepussiaan.

VALOPILKKU. Patrik Laine teki kaksi maalia Columbus Blue Jakcetsille ja Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen kaksi maalia ja yhden syötön joukkueiden välisessä sunnuntaikoitoksessa. Columbus voitti isäntäjoukkue Canadiensin lukemin 6-3. Montreal teki ottelun ensimmäisen maalin puolentoista minuutin pelin jälkeen. Nick Suzuki osui Tyler Toffolin ja Artturi Lehkosen syöttelyistä. Laine puolestaan tasoitti 1-1:een lähes heti perään Vladislav Gavrikovin ja Gustav Nyquistin esitöistä. Columbus teki kolme seuraavaa. Toisessa erässä Lehkonen nappasi jälleen syöttöpisteen, nyt Toffolin osumaan. Kolmannessa erässä Lehkonen pääsi irti alivoimalla ja pukkasi kiekon verkkoon ja siirsi numerot 3-4:een. Mutta Columbus ei ollut vielä valmis. Cole Sillinger osui ensin ja sitten Laine veti Sillingerin syötöstä tyhjiin. Osumat varmistivat Columbukselle toisen peräkkäisen voiton. Joonas Korpisalo teki Jackets-maalilla 32 torjuntaa. Montrealin karuun suomalaisarkeen toi valoa se, että ottelun kakkostähdeksi valittiin Artturi Lehkonen tehoillaan 2+1. Viime kauden finalistijoukkue on silti liigan hännänhuippu. Se voitti tammikuun 11 ottelustaan vain yhden.

PUTKESSA. Colorado Avalanche jyrää, ja niin jyräsi sunnuntainakin, kun vieras Buffalosta kaatui luvuin 4-1. Avalanchen voittoputki on nyt 10 ottelua pitkä. Ykkösketjussa hyökännyt Mikko Rantanen valittiin ottelun ykköstähdeksi tehoillaan 1+1. Rantanen syötti ottelun avausmaalin, jonka viimeisteli Gabriel Landeskog. Toisessa erässä Nazem Kadri vetäisi ensin 2-1:een ja sitten Rantanen osui ylivoimalla vetäessään kovaa ja suoraan Sabresin Dustin Tokarskin vartioiman maalin yläkulmaan. Loppulukemat 4-1 varmisti Valeri Nichushkinin osuma aivan pelin lopulla. Sabresin ainoan teki Dylan Cozens toisen erän alussa. Avalanchen kotivoittosaldo on nyt 18, mikä on seuran uusi ennätys.

VIIME HETKELLÄ. Carolina otti neljännen peräkkäisen voittonsa sunnuntaina, kaatamalla San Jose Sharksin viime hetkellä maalein 2-1. Tärkeän voitto-osuman teki Andrei Svetshnikov Sebastian Ahon syötöstä. Ahon pinna oli ainoa suomalaispiste ottelussa. Teuvo Teräväinen oli jälleen ottelusta sivussa.