Laine kaikessa mukana – Hintz palasi

24.01.2023 08:15

Patrik Laineen maanantain tehopisteet olivat 1+2.©AOP

Columbus Blue Jackets pelasi tiukan koitoksen Calgary Flamesia vastaan maanantaina. Flames kuitenkin voitti kotiottelunsa lopulta jatkoilla maalein 4-3.

Patrik Laine oli mukana kaikissa joukkueensa maaleissa. Laine syötti toisen erän puolivälin tuntumassa ensin Kirill Marchenkon 1-2-osuman yhdessä ex-kotihallissaan pelanneen Johnny Gauderaun kanssa. Heti perään Laine tasoitti ottelun 2-2-:een ylivoimalla Gaudreaun ja Adam Boqvistin syötöistä. Maali oli Laineen kauden 14:s.

Kolmannessa erässä Boone Jenner tasoitti 3-3:een ja syöttäjinä olivat Laine ja Erik Gudbranson. Ratkaisevan jatkoaikaosuman iski Flamesille kuitenkin Dillon Dube reilun parin minuutin jatkoajan jälkeen. Muista Flames maaleista vastasivat Walker Duehr, Nazem Kadri ja Andrew Mangiapane.

Gaudreau sai ottelun ensimmäisessä erässä vetää rangaistuslaukauksen, mutta kiekko ei mennyt sisään. Ex-kotiyleisö oli tyytyväinen.

Laineen järkkykova ylivoimaveto tästä.

Dallas Stars taipui kotikentällään Buffalo Sabresille maalein 2-3.

Dallas sai takasin kentälle huippuhyökkääjänsä Roope Hintzin seitsemän pelin loukkaantumishuilin jälkeen. Hintz oli heti vireessä. Hän syötti yhdessä Joe Pavelskin kanssa Jamie Bennin tekemän 1-0-maalin ensimmäisessä erässä, kun peliä oli pelattu vain 1.48 minuuttia. Syöttöpinna oli Hintzin kauden 26:s.

Pavelski oli mukana myös joukkueensa illan toisessa tärkeässä osumassa. Jason Robertson toi Dallasin 2-2-tasoihin kolmannen erän kuudennella minuutilla. 700:tta NHL-otteluaan pelannut Sabres-vahti Craig Andersson, 41, teki ottelussa kuitenkin 29 torjuntaa, eikä Dallas pystynyt häntä ohittamaan enää ottelun lopussa.

”Anderson oli uskomaton ensimmäisessä erässä. Saimme koottua itsemme siinä lopulta, mutta hän piti meidät aluksi pelissä mukana”, Sabresin luotsi Don Granato totesi lehdistölle.

Sabresin maalit tekivät Rasmus Dahlin ensimmäisessä erässä, Victor Olofsson kolmannessa erässä ja jatkoajalla ratkaisijaksi nousi 56 sekunnin pelin jälkeen tulokaspuolustaja Owen Power, jolle osuma oli kauden ensimmäinen.