TILANNEHUONE

Laine on löytänyt itsensä – jälleen aivan mahtava ilta

13.02.2022 07:16

Laine on löytänyt itsensä – jälleen aivan mahtava ilta

Patrik Laineen pelit sujuvat. Kolmessa viime pelissä on tullut kuusi tehopinnaa.@AOP

NHL

Patrik Laine teki ratkaisevan viimehetken ylivoimaosuman, kun Columbus voitti Montrealin maalein 2-1. Laine vetäisi kunnon one timerin, kun pelikellossa oli enää 8 sekuntia peliaikaa jäljellä. Jos halli ei olisi ollut tyhjä, Laineen loistovedolle olisi hurrannut jopa kanadalaisyleisökin. Sen verran oli näyttävä.

Osumallaan Laine venytti maaliputkeaan jo kuuteen peliin. Laine sai ottelussa tähdistömerkinnän tehoillaan 1+1. Hän oli mukana syöttämässä myös Oliver Björkstrandin tekemää 1-0-johto-osumaa aivan ottelun alussa.

Montrealin väliaikaiselle valmentajalle Martin St. Louisille tappio oli toinen peräkkäinen. Mutta kyllä Montreal taisteli tiukasti. Varsinkin maalilla. Veskari Samuel Montembeault sai taituroida 40 torjuntaa Columbuksen kiekkopommituksessa.

Vielä vähän aikaa sitten paljon kritiikkiä vaisuudestaan saanut Laine, on nyt taas tähti. Myös Columbus-valmentaja Brad Larsen on vaikuttunut pelaajansa otteista.

”Tämä on parasta Lainetta mitä olen  nähnyt. Sen näkee, että hän on päässyt nyt sellaiselle alueelle, jossa hän luottaa osuvansa jos vain laukoo. Sen näkee nyt miten mailasta lähtee, myös jo harjoituksissa. Kun alkaa tehdä maaleja, asiat vain sujuvat.  Se mikä hänelle on ollut niin kauan luontaista, alkaa näkyä nyt pelissä. Hienoa nähdä se nousu tuon kaliiberin miehessä”, Larsen muotoilee seuran verkkosivujen haastattelussa.

Seuraavaksi Columbus kohtaa tiistaina Calgary Flamesin.