Laine onnistui ja loukkaantui – Colorado terävänä

13.10.2022 07:57

Coloradon suomalaiset olivat hyvässä vireessä kauden avauksessa.©AOP

Lainetta sattui

Patrik Laine avasi Columbuksen NHL-kauden maalitilin toisen erän alussa ottelussa Carolinaa vastaan. Laine onnistui, kun toista erää oli pelattu 11 sekuntia. Osumaan antoi syötön Zach Werenski. Hetken päästä Laine poistui kättään pidellen kaukalosta, eikä palannut enää peliin. Vielä ei tiedetä kuinka pahasti suomalaishyökkääjä loukkaantui. Hän on statuksella ylävartalovamma.

Laineen maali oli myös ottelun avausmaali. Sen jälkeen toisin vain Carolina onnistui maalinteossa. Carolina voitti kotonaan Raleighssa pelatun ottelun lukemin 4-1. Carolinan suomalaisista Jesperi Kotkaniemi ylsi tehoille. Kotkaniemi sai syöttöpisteen Brady Skjein 2-1-maalista.

Mestari vireessä

Colorado Avalanche avasi kautensa ottelulla Chicago Blackhwksia vastaan. Mestari on tikissä. Se voitti ottelun 5-2. Maaleja ottelussa tehtiin lähinnä ylivoimalla. Colorado teki neljä yv-maalia ja Chicagon osumista molemmat tulivat ylivoimalla.

Ottelun 1-0-avausmaalin teki Coloradon Andrew Cogliano reilun 13 minuutin pelin jälkeen. Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen keräsivät syöttöpisteet mieheen avauserän lopulla Valeri Nitshushkinin taiteillessa 2-1 -maalin. Toisessa erässä Artturi Lehkonen iski kaksi ylivoimamaalia. Ensimmäisen niistä Rantanen syötti  yhdessä Nathan McKinnonin kanssa ja toisen yhdessä Cale Makarin kanssa. Kolmannen erän lopulla Nitshushkin onnistui uudelleen ylivoimalla Rantasen ja Makarin syötöstä. Chicagon maalit teki Jonatan Toews ensimmäisessä erässä ja Max Domi kolmannessa erässä.

Hattuja

Edmonton Oilers avasi kautensa 5-3 -voitolla Vancouver Canucksista. Edmontonin Connor McDavid oli kaukalon yksinoikeutettu tähti. Hän teki ottelussa hattutempun ja syötti vielä yhden. Viimeisen iskun McDavid teki 25 sekuntia ennen ottelun päättymistä tyhjään maaliin. Jesse Puljujärvi pelasi ottelussa lähes 13 minuuttia ilman tehoja.